Ciulama de miel

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Ingrediente Ciulama de miel: Pentru sos: 1 kg carne de miel 1 l apa 1 morcov 1 ceapa 1 radacina patrunjel 1 lingura unt 1 lingura faina sare tarhon sau marar.
Pentru galuste: 10 felii de franzela 1/4 l apa rece 3 linguri ulei 3 oua 1/2 lingurita sare circa 4 linguri faina.

Mod de preparare:
Tai carnea de miel in bucatele potrivite si le pui la fiert cu 1 l apa rece si un praf de sare.Carnea trebuie sa fie acoperita cu apa.Canda da in clocot ,iei spuma de 2-3 ori.Apoi adaugi morcovul ,ceapa si patrunjelul.Lasi sa fiarba incet si acoperi cratita doar cu 3/4 din suprafata.Separat ,intr-o cratita,prajesti fara sa se rumeneasca ,1 lingura faina cu 1 lingura cu unt.Stingi cu zeama in care a fiert carnea.Lasi sa dea cateva clocote.Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara cocoloase.Torni sosul peste carne ,dupa ce ai scos mai intai zarzavatul.Il mentii pe foc mic,fara sa mai fiarba,pana pregatesti galustile. Pregatesti galustele astfel: Tai feliile de franzela cubulete si peste ele torni laptele.Adaugi uleiul,ouale,praful de sare si faian cat sa obtii un aluat compact si potrivit de tare.Iei cu lingura din aceasta compozite si pui intr-o cratita cu apa fierbinte.Lasi galustile sa dea un clocot ,dupa care le scoti cu spumiera ,le pui in castron si torni peste ele ciulamaua firbinte.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *