Rinichi de porc în sos - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
500 g rinichi de porc, 500 g rosii, 2 cepe, 2 ardei grasi, 1 morcov, ulei de floarea-soarelui, 1 pahar cu vin rosu, sare, piper, piper verde boabe, 1 legatura de patrunjel, telina.
 Mod de preparare:
Cepele se curata de foi, se spala, se toaca marunt si se pun pe o farfurie. Ardeii se curata de seminte, se taie cubulete si se pun pe o farfurie. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Se pune ulei la incins intr-o tigaie, se adauga cepele, morcovul si ardeii si se calesc zece minute. Se pun apoi rosiile tocate, se condimenteaza cu sare, piper si se fierb. Se incinge ulei in alta tigaie, se pune la prajit rinichiul taiat felii, se lasa sa se prajeasca si, aproape de final, se adauga paharul cu vin si boabele de piper.
Se scot feliile de rinichi din tigaie si se pun pe o farfurie.
Se servesc impreuna cu sosul de rosii, presarate cu patrunjel spalat si tocat.
In sos se poate adauga si telina rasa.



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *