Piept de pui "fluture" cu susan x

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Pentru a gati 2 portii  de piept de Pui cu susan  aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 100g taietei de orez
  • 2 x 120g piept de pui fara piele
  • ulei de arahide
  • 4 cepe de primavara
  • 1/2 varza chinezeasca (150g)
  • 200 g mazare
  • 1/2 - 1 chilli rosu
  • 2 lime
  • 1 lingura sos de soia 
  • 1 lingura de unt de arahide
  • 2 linguri de iaurt natural
  • 2 cm de ghimbir
  • 2 lingurite de seminte de susan
Mod de preparare:

Puneti o tigaie grill pe foc mare. Intr-un bol, acoperiti taiteii cu apa fiarta pentru a ii rehidrata. Folositi un cutit ascutit pentru a taia felii in pieptul de pui, si deschideti-l ca pe o carte. Frecati pieptul de pui cu o lingurita de ulei de arahide, putina sare si piper negru, apoi prajiti timp de 8 minute.
Taiati cepele si maruntiti-le prin blender, urmate de varza chinezeasca, mazarea si chilli-ul. Apoi, adaugati sucul facut dintr-un lime si sos de soia. 

Intr-un bol mic, amestecati untul de arahide cu iaurt si sucul din celalalt lime, curatati si radeti ghimbirul si adaugati-l peste, apoi amestecati din nou, gustati si asezonati (sare, piper, etc) dupa gustul dvs.

Puneti puiul pe un blat. Puneti semintele de susan in tigaia incinsa si apoi puneti-le peste pui inainte de a-l servi. Uscati taieteii si asezati-i in farfurii impreuna cu puiul prajit. Amestecati salata si sosul de arahide si apoi, puneti-le in farfurii.

Alte retete culinare si informatii utile cu/despre: Susan, Piept de pui, Taitei, Sos de Soia, Iaurt, Ghimbir, Ceapa,

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *