Sumudica a fost inspirat cand a hotarat sa nu plece in Turcia

18-12-2016 11:28:53  |  Sport  |  0 comentarii

Paisprezece soldati turci au fost ucisi si zeci de raniti ieri, sambata 17 decembrie 2016, într-un atentat sinucigas cu un autobuz capcana pus pe seama militantilor kurzi, acesta fiind cel mai recent atac terorist dintr-o serie de atacuri din ultimele luni. Microbistii stiu ca motivul invocat de Marius Sumudica pentru a nu antrena o echipa de fotbal din Turcia a fost cel legat de aceste atentate! 

Purtatorul de cuvant al Guvernului Turciei a declarat ca, din informatiile detinute, responsabili de acest atac terorist sunt membri PKK, urmare a faptului ca protestatarii partidelor nationaliste au atacat birourile Partidului Democrat Popular pro-kurzi "(HDP) în Kayseri precum si alte sapte locatii din Istanbul.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat ca cel putin 56 de persoane au fost ranite, jumatate din ei fiind grav raniti. Acest atac, care a vizat un autobuz de politie, a fost sustinut de catre soimii Libertatii din Kurdistan (TAK), vazuta ca o aripa radicala a PKK. 

Viceprim-ministrul, Numan Kurtulmus, purtator de cuvant al guvernului a reiterat faptul ca din informatiile detinute in spatele acestui atac teroristt se afla PKK. Totodata acesta a afirmat ca materialele folosite în atacul cu bomba au fost similare cu cele utilizate în atacul de la Istanbul din saptamana trecuta. "Nu cumperi substante explozibile la mall ... exista un sprijin logistic". La randul sau Prim-ministrul Binali Yildirim a declarat ca atacul a fost efectuat de un "sinucigas", fara a oferi alte detalii. Mai mult de 15 suspecti au fost deja retinuti pentru presupusa implicare în atentatul din Kayseri. a declarat procurorul de stat Mustafa Arslanturk.


0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *