Şalău (cod) marinat - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
8 fileuri de salau (a 50 g), 3 linguri ulei de masline, sare, zeama de lamaie, o telina, o lamaie intreaga.
Pentru marinata: 350 ml otet, 350 ml vin alb, doua foi de dafin, o lingurita piper boabe, zahar.
 Mod de preparare:
Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie. Se curata telina si se taie felii subtiri, la fel ca si lamaia. Se ia o forma rezistenta la foc si se aseaza straturi-straturi fileurile de peste, telina si lamaia. Se pun pe foc otetul, vinul, foile de dafin si boabele de piper. Se gusta de sare si zahar si se lasa sa dea cateva clocote. Se toarna marinata peste peste, se presara frunze de telina taiate fasii si se lasa 24 de ore la frigider.
Se serveste ca antreu, cu paine alba (bagheta).

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *