Şalău cu garnitură de orez şi legume - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
1 salau de 600 g, 200 g faina, 1 lamaie, 100 g orez, 3 ardei grasi sau 2 linguri pasta de ardei, 2-3 morcovi, 3-4 linguri margarina, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, sare, condiment tip Delikat.
Mod de preparare:
pestele, il speli bine si il tai bucati pe care le presari cu sare, le dai prin faina si le prajesti in margarina topita. In acest timp cureti morcovii si ardeii si ii tai rondele sau cubulete. Dupa ce s-a rumenit pestele, il scoti pe un platou si calesti legumele taiate in margarina ramasa. Speli si orezul si-l pui la fiert cu 2 cani de apa si 1 lingurita condiment. Dupa ce a fiert orezul si s-au rumenit legumele, le asezi pe platou pe langa peste, presari verdeata tocata si ornezi cu felii de lamaie.
Preparatul va fi si mai aspectuos daca prajesti pestele intreg.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *