Medalion de peşte cu legume - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 fileuri de peşte, 1 dovlecel, 3 cartofi, 2 ardei capia, 1 cutie de bere blondă, 100 g făină, 50 g parmezan, 2 căţei de usturoi, 1 lingură de pesto de rucola, 1 lămâie, ulei de măsline, sare, piper, salată rucola, oţet balsamic, pătrunjel.
Mod de preparare:
 
Fileurile de peşte se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se ung cu ulei. Se condimentează, se aşază pe o folie de aluminiu, se presară pătrunjel tocat, se pun câteva felii de lămâie şi se împachetează. Se aşează pe un grătar încins şi se frig circa 7 min. pe fiecare parte.
Cartofii se spală, se fierb pe jumătate, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă. Se taie cuburi, se aşază într-un castron împreună cu dovlecelul tăiat cuburi şi presărat cu sare. Se lasă 10 min., se trec prin făină, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu o spumieră.
Se face un amestec din bere, sosul pesto, usturoiul pisat, ardeii capia tăiaţi cubuleţe, parmezanul ras, sarea şi piperul.
Se fierbe până scade puţin, se toarnă peste ingredientele prăjite şi se amestecă, având grijă să nu se sfărâme.
Se servesc alături de fileurile de peşte şi o salată din rucola, oţet balsamic şi ulei.
Ca băutură însoţitoare, se recomandă Fetească Albă.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *