Peşte alb cu varză - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 varză mică (1 kg), 20 g unt, sare, piper, 1 lămîie, 100 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apă), 100 ml smîntînă (frişcă nebătută), 500 g fileuri de peşte alb (cod, merluciu, şalău, etc.)
 Mod de preparare:
Se curăţă varza, se taie mai întîi în 4 şi pe urmă fîşii, se spală şi se lasă să se scurgă. Se căleşte în untul încins, se adaugă sare, piper şi coajă rasă de lămîie, se stinge cu zeama de legume şi smîntînă şi se lasă să fiarbă încet, cu capac, circa 20 de minute.
Într-o oală, se pune pe foc apă cu sare şi se încorporează o jumătate de lămîie tăiată felii şi cealaltă jumătate stoarsă (zeama). Se spală peştele, se zvîntă şi se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute din momentul cînd apa clocoteşte.
Varza se sărează, se piperează, se acreşte cu puţină zeamă de lămîie şi se serveşte cu peştele, eventual şi cu o garnitură de cartofi fierţi.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *