Somn la cuptor cu ciuperci - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 kg somn, 200 g ceapă, 1 cutie de 250 g ciuperci conservate, piper boabe, piper pisat, pătrunjel, 2 linguri de pastă de roşii, 150 ml ulei, 100 ml vin alb sec, 100 ml apă căiduţă.
 Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se împarte în porţii, se sărează şi se lasă să se scurgă. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în 100 ml ulei, peste care se pun ciupercile tăiate. în acest sote se toarnă bulionul, vinul şi apa şi se lasă să dea un clocot. Se unge o tavă cu ulei, se presară câteva boabe de piper, se aranjează bucăţile de peşte, peste care se varsă sosul de ciuperci, se presară sare, piper pisat, pătrunjel tocat mărunt. Se coace la cuptor circa 35 de minute.
Somul se serveşte cald, cu pătrunjel tocat pe deasupra.
La fel se pregătesc crapul sau macrourile.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *