Somon în sos de whisky şi smântână - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
2 feli salmon a 175 g fiecare, 1 lingurita mustar de calitate, 1 lingura piper negru pisat, 1 lingura piper alb pisat, sare dura, 15 g. unt, 1 lingura whisky, 200 ml smantana dulce, 2 linguri chives taiat marunt.
Mod de preparare:
 
Se sterg bine cu hartie de bucatarie feliile de somon, se ung pe ambele parti cu mustar si se presara putina sare dura. Se amesteca piperul negru cu cel alb, se presara pe felii si se apasa usor cu mana sa se lipeasca. Se topeste si se incalzesate untul intr-o tigaie mare, se pun feliile de peste si se prajesc pe flacara mijlocie cate 3 minute pe fiecare parte. Se adauga whisky si se fierbe 1 minut. Se pune smantana amestecand pe fundul tigaii. Adaugam sare, piper dupa gust, 1 lingura chives si fierbem pana interiorul pestelui isi schimba culoarea roz (se controleaza cu varful cutitului), se ia de pe foc, se presara restul de chives.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *