Somon cu sos de legume - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 catel de usturoi, 1 lingurita de ulei de masline, 1 conserva de rosii taiate (425ml.), amestec de condimente pentru peste, 350 g somon file, 1 lingurita suc de lamaie, sare, piper, 100 ml. vin alb, 3 fire busuioc.
Mod de preparare:
Se spala ardeii, se curata si se taie fasii. se curata usturoiul si se zdrobeste. Se calesc ardeii si usturoiul in ulei incins. Se adauga rosiile din conserva, condimentele si se lasa sa fiarba 10 min. Se spala bucatile de somon, se sterg cu un servet, apoi se taie in bucati de marime potrivita. Se picura sucul de lamaie peste ele, se pune sare si piper. Incorporati vinul alb si bucatile de peste in sosul de ardei si usturoi si se lasa sa mai fiarba la foc mic 10 min. Se spala busuiocul, se rup frunzulitele si se toaca 1/2 dintre ele. Se presara peste fiertura.
Se orneaza cu frunze intregi de busuioc.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *