268 autovehicule furate din state ale Uniunii Europene

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră au depistat patru autoturisme, mărcile BMW X1, Mercedes Benz C200, VW Tiguan şi VW Passat, precum şi un excavator, în valoare totală de aproximativ 132.000 euro, care figurau ca fiind furate din Italia şi Spania.

În anul 2012, poliţiştii de frontieră au depistat un număr de 268 autovehicule furate din state ale Uniunii Europene.

* Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, au depistat două autovehicule declarate furate din Italia.

• Astfel, în data de 09 ianuarie 2013, în jurul orei 19.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Gheorghe B., în vârstă de 28 ani, conducând un autoturism marca Audi, care tracta o platformă pe care era un autoturism marca BMW X1, înmatriculat în Italia.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date Interpol, s-a constatat că autoturismul de pe platformă, BMW X1, an de fabricaţie 2011, figurează ca fiind bun căutat în vederea confiscării, semnalare introdusă de către autorităţile din Italia.

• În data de 10 ianuarie 2013, în jurul orei 17.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Florin L., în vârstă de 34 ani, conducând un ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă, având ca încărcătură un excavator marca Komatsu.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la provenienţa încărcăturii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că excavatorul figurează ca fiind furat din Italia la data de 18.12.2012.

* În data de 10.01.2013, în jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră C. A., cetăţean cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz C200, înmatriculat în Marea Britanie.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat în vederea confiscării, semnalare introdusă de către autorităţile din Spania.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul din municipiul Bârlad, contra sumei de 2000 euro, precizând totodată că nu a avut cunoştinţa despre faptul că acesta figurează ca fiind furat.

* Ieri, 10 ianuarie 2013, în jurul orei 21.00, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, în PTF Petea, jud. Satu Mare, cetăţeanul român K. Francisc, în vârstă de 56 ani, din judeţul Satu Mare, conducând un autoturism marca Volkswagen Tiguan.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că autoturismul în cauză figurează ca “bun căutat pentru confiscare”, alerta fiind introdusă de către autorităţile italiene în februarie 2012.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, au desfăşurat ieri, 10 ianuarie 2013, o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate, pe raza localităţii Vişeu de Sus, ocazie cu care au oprit în trafic, pentru control, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de cetăţeanul roman V. Vasile, în vârstă de 52 ani din judeţul Maramureş.

În urma verificărilor specifice efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia din martie 2010.
Maramureşeanul a declarat poliţiştilor de frontieră că a cumpărat autoturismul de la un cetăţean român din Italia contra sumei de 1.500 euro şi nu ştia că acesta este furat.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră le-au întocmit persoanelor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, furt sau tăinuire la furt, urmând a fi înaintate Parchetului cu propunerile legale.
Totodată, lucrătorii noştri au luat măsura indisponibilizării autovehiculelor, în valoare totală de aproximativ 132.000 euro, până la finalizarea cercetărilor.

În cursul anului 2012, poliţiştii de frontieră români au depistat un număr de 268 autovehicule furate - 202 autoturisme, 17 automarfare, 10 microbuze, 30 motociclete, 7 remorci şi 2 autocare - din state ale Uniunii Europene, cele mai multe, 33% dintre acestea, provenind din Italia.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *