APIA primeste cereri pentru ajutoare de sprijin pentru crescatorii de vaci

Economie  |  0 comentarii

Statul roman vine in ajutorul crescatorilor de vaci de lapte si de carne din zone defavorizate: pot depune cererile de plată aferente anului 2013 pentru obţinerea ajutorului specific până pe data de 15 iulie 2013.

"Potenţialii beneficiari pot depune în perioada 10 iunie - 15 iulie 2013 cererile de plată aferente anului 2013 în cadrul 'Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate', finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte şi/sau de bivoliţe de lapte şi/sau de taurine din rase de carne şi/sau metişii cu rase de carne", se arată într-un comunicat al APIA.

Solicitanţii trebuie să depună o cerere per beneficiar pentru toate exploataţiile deţinute (cu cod de exploataţie înregistrat în RNE al ANSVSA), la centrul judeţean APIA pe a cărui raza teritorială se află exploataţia cu cel mai mare număr de animale.

Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească fermierii vizează localizarea exploataţiilor în zonele defavorizate din România, bovinele din exploataţiile pentru care beneficiarul solicită ajutor specific să fie identificate şi înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor - RNE, iar solicitanţii trebuie să deţină registrul individual al exploataţiei, actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.1760/2000.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *