Acte de identitate pentru locuitorii din localitatea Gilau, judetul Cluj - Ziare Cluj Napoca

Stiri Cluj  |  0 comentarii

Acte de identitate pentru locuitorii din Gilau

In aceasta saptamana o echipa formata din patru lucratori ai Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Cluj, institutie publica de interes judetean care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, s-a deplasat cu statia mobila in localitatea Gilau, jud. Cluj, in vederea preluarii documentelor pentru intocmirea actelor de identitate.
Lucratorii Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Cluj, sprijiniti de autoritatile locale, au executat o activitate de preluare de imaginii si de primire a documentelor necesare eliberarii cartilor de identitate sau a cartilor de identitate provizorii. Cu aceasta ocazie au fost primite un numar de 71 de cereri de la locuitorii Comunei Gilau, dintre care 23 de cereri pentru prima eliberare a cartii de identitate si o cerere pentru stabilirea resedintei, restul fiind preschimbari ca urmare a expirarii, deteriorarii, schimbarii domiciliului etc. Actele de identitate astfel intocmite urmeaza sa fie ridicate, in termenul legal, atat de la sediul Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Cluj, cat si de la lucratorii postului de politie din localitate si inmanate locuitorilor din mediul rural.
Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Cluj face un apel catre toti cetatenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, in vederea evitarii situatiilor neplacute in care pot deveni contravenienti. In conformitate cu prevederile legale, cetatenii sunt obligati sa se prezinte, in termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani sau inainte cu cel putin 15 zile de la expirarea valabilitatii actului de identitate detinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor la care sunt arondati cu domiciliul sau la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Cluj, cu sediul in Loc. Cluj-Napoca, Str. Aviator Badescu, Nr.7-9, pentru a solicita intrarea in legalitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea contraventionala, care se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 40 lei si 80 lei, fara a exista posibilitatea achitarii, in 48 de ore, a jumatate din minimul sumei prevazute.

Sursa: Time 4 News

01.10.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *