Administratia Bazinala de Apa Mures atentioneaza administratiile publice locale privind gestionarea regimului deseurilor

Stiri Mures  |  0 comentarii

Administratia Bazinala de Apa Mures atentioneaza administratiile publice locale privind gestionarea regimului deseurilor

In ultima perioada s-a constatat prezenta in cursurile de apa, in jurul lacurilor de acumulare si in zonele de protectie a acestora, a deseurilor menajere, vegetale, agricole, forestiere si chiar industriale. Au aparut cantitati masive de ambalaje de hartie, PET (polietilen tereftalat), aluminiu, deseuri agricole si forestiere, mase plastice si chiar obiecte de uz casnic care din comoditate sau inconstienta ajung de cele mai multe ori in cursurile de apa sau pe malul lor si in lacurile naturale sau artificiale.
Aceasta este o poluare mai putin sesizabila, dar de regula acolo unde se arunca aceste ambalaje se gasesc deseuri menajere care dau un aspect dezolant zonei si prin fermentare emana mirosuri insuportabile.
Administratia Bazinala de Apa (ABA) Mures precizeaza ca autoritatile publice locale sunt direct responsabile de desfiintarea depozitelor ilegale si neorganizate de deseuri aflate in imediata vecinatate a cursurilor sau acumularilor de apa si de mentinerea curateniei (igienizare) pe malul si in albiile cursurilor de apa. Aceste aspecte sunt reglementate in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 21 din 2002, art. 8, lit. c si k (Legea nr. 515 din 2002) privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale.

sursa: Time 4 News

22.11.2010

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *