Administratia locala, aproape de blocaj

Stiri Arges  |  0 comentarii

Administratia locala, aproape de blocaj

Conform unui proiect de ordonanta de urgenta al Guvernului, Primariile ar trebui sa disponibilizeze circa 40% din angajati! Primarii trebuie sa se conformeze in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei, in caz contrar ei urmand sa raspunda material si chiar penal! Conducerea Primariei Pitesti sustine ca acest proiect risca sa blocheze activitatea administratiei locale.
Pe de alta parte, statul ar urma sa reduca anumite cote pentru investitii catre autoritatile locale, cum ar fi cele cu reabilitarea termica, cu 22%. Conducerea Primariei Pitesti sustine ca un asemenea document este o aberatie.
Cornel Ionica, viceprimar al municipiului Pitesti, ne-a declarat ca a luat act cu stupoare de proiectul de ordonanta aflat in lucru la Guvern. In opinia viceprimarului, activitatea municipalitatii nu se poate desfasura in conditii normale daca vor fi dati afara prea multi oameni, in conditiile in care Guvernul a dat in continuu sarcini noi autoritatilor locale, dar fara sa asigure si fondurile necesare.

sursa: epitesti.ro


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *