Afaceri pe patru roti . Piata auto galateana apasa pe acceleratie - Ziare Galati

Stiri Galati  |  0 comentarii

Afaceri pe patru roti . Piata auto galateana apasa pe acceleratie

Dupa un an si jumatate în care criza economica a pus o frâna serioasa pietei auto, iata ca, în sfârsit, luna iunie a adus o usoara înviorare a acestui segment.
Pe piata galateana, „cuponiada” a propulsat Dacia, care ramâne lider incontestabil, dar sunt si dealeri care si-au trecut în palmares si vânzarea unor autoturisme de lux pentru care, cu siguranta, clientul nu a venit cu bonul de la Remat…
Cadrul general al pietei auto românesti este unul dominat înca de destule incertitudini. Astfel, desi în luna iunie, cea mai buna ca vânzari din acest an, s-au vândut 4.901 autoturisme autohtone, mai mult cu 85 de unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut, si, respectiv, 8.991 de autoturisme de import, cu 1.091 mai multe decât în 2009, dealerii nu uita ca nu se face primavara doar cu o floare.
Astfel, potrivit datelor furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), per total, în primul semestru al acestui an s-au vândut 17.870 de autoturisme autohtone fata de 21.542 de unitati câte s-au vândut anul trecut, ceea ce înseamna o scadere a pietei cu 17 la suta.
La autoturismele de import contractia a fost si mai puternica, de la 49.068 de unitati la 35.082 unitati, ceea ce înseamna o scadere de nu mai putin de 28,5 la suta!

sursa: viata-libera.ro

06.08.2010

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *