Agentii economici activi din judet au datorii la ITM Sibiu - Ziare Sibiu

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

30 la suta din agentii economici activi din judet au datorii la ITM Sibiu

Mai mult de un sfert din cei peste 9.000 de agenti economici activi in judet au datorii catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Sibiu, suma datorata ajungand la 385.000 lei, potrivit directorului institutiei sibiene, Francisc Torok.
Este vorba de comisioanele pe care le percepe institutia, reprezentand 0,25 de procente din fondul de salarii, in situatia in care carnetele de munca sunt pastrate in cadrul firmei si 0,75 la suta, daca documentele se afla la ITM, potrivit reprezentantilor institutiei.
Conform datelor prezentate de reprezentantii ITM Sibiu, in judet exista, in prezent, aproximativ 9.200 de agenti economici activi, cu angajati cu contracte individuale de munca. Dintre acestia, 89 la suta sunt societati comerciale. „85 la suta din totalul agentilor economici sunt microintreprinderi cu pana la noua angajati. 12 la suta dintre ei sunt interprinderi mici, 2,6 mijlocii si 0,5 la suta interprinderi mari cu peste 250 de angajati", a edclarat Francisc Torok. Numarul agentilor economici activi a scazut de la 1 ianuarie a acestui an cu 794 de unitati, inregistrand o rata de scadere a agentilor economici de 1 la suta pe luna, potrivit reprezentantilor ITM Sibiu.

Sursa: Stiri Sibiu

01.10.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *