Ajutor social spitalul bicaz protest neamt muzeu neamt dosarul soric eon camin batrani

Stiri Neamt  |  0 comentarii

Dobitoacele taie ajutorul social

Pietrenii care mai cresc orătănii sau alte animale comestibile pe lîngă casă riscă să nu mai primească ajutorul social din cauza acestor „avutii“. Pe considerentul că sînt bunuri ce pot fi valorificate, dar nu sînt pentru că nu vrea proprietarul, dobitoacele din bătătură vor fi consemnate în scriptele primăriei ca venit si vor conta la acordarea venitului minim de insertie.

Spitalul Bicaz intră în conservare

După cîteva zile agitate, presărate cu videoconferinte si proteste lucrurile au început treptat-treptat să se clarifice si la Spitalul Bicaz.
Conform unei hotărîri de guvern, acesta, la fel ca si cel de la Roznov, ar fi trebuit să se închidă si să se transforme în cămin de bătrîni.

Protest pentru 10 centimetri pătrati de teren

Fostul viceprimar din Horia, Mircea Enache, protestatarul „profesionist“ care a pichetat în ultimele luni, de unul singur, mai toate institutiile publice din localitatea natală si Roman, a iesit din nou la „rampă“ ieri, 29 martie, la Judecătoria municipiului. Acesta a îmbrăcat un inedit tricou, purtînd inscriptionat mult controversatul brand de tară al României si cîteva cuvinte prin care îsi prezintă părerea în termeni acizi despre un judecător.

Traditiile si istoria muntenilor au fost adunate într-un muzeu

Grupul Scolar „Mihail Sadoveanu“ Borca detine, de la mijlocul acestei luni, un muzeu etnografic. La deschiderea oficială, directorul scolii a declarat că „este un moment deosebit pentru comunitate, în care crîmpeile de istorie socială si natională sînt rememorate“.

In proces cu Viorel Catarama

De societatea Pamex nu se mai stie mare lucru de mai bine de doi ani. După ce pachetul majoritar de actiuni a ajuns în anii ‘90 la firma Minola, administrată de afaceristul Tîrdea, apoi societatea a ajuns în „curtea“ Elvila, societate controlată de miliardarul Viorel Cataramă. Se întîmpla în anul 1995, iar fabrica de mobilă mai avea să functioneze încă 13 ani. Pe baza contractelor vechi încheiate de Pamex, spun cunoscătorii.

Vremea Neamt                      
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

„Dosarul Soric“ va fi judecat la secret

Avocatii fostului sef al Politiei Neamt au cerut ca procesul în care acesta a atacat decizia de destituire să fie judecat în sedintă secretă Instanta Curtii de Apel Bacău a acceptat solicitarea si a acordat termen pentru 8 aprilie. Pînă atunci, MAI si IGPR sînt obligate să depună la dosar documentatia care a stat la baza emiterii deciziei.

Lupta cu E.On a fost pierdută definitiv

Centrul E.ON pentru relatii cu publicul de la Tîrgu Neamt rămîne închis. Autoritatea Natională de Reglementare în Domeniul Energiei nu a luat nici o măsură împotriva companiei de electricitate, cu toate demersurile insistente ale Primăriei Tîrgu Neamt care solicita imperativ reluarea functionării centrului. În corespondenta purtată, Primăria a invocat faptul că „la centrul de distributie E.ON Moldova din Tîrgu Neamt sînt 37.000 de abonati casnici, 2.600 de mici consumatori si 55 de mari consumatori care trebuie să înfrunte această măsură inumană, ilegală, jignitoare si umilitoare la adresa tuturor acestor concetăteni cărora li s-a suprimat posibilitatea de a mai beneficia eficient si prompt de cele mai importante servicii: relatii abonati, deranjamente si casierie.

Decontul iernii la Piatra Neamt: 1.155 de lei

Pietrenii au trecut regulamentar de ieftin prin iarna aceasta. Pornind de la facturile tăiate de societatea Locato, cea care asigură încălzirea si apa caldă pentru pietrenii rămasi bransati la sistemul centralizat, costurile medii lunare s-au învîrtit pe la cîteva sute de lei. Este vorba, desigur, de pietrenii care au renuntat la repartitoare si au plătit căldura în functie de suprafata utilă a locuintei. Potrivit datelor furnizate de societatea Locato, pentru încălzirea unei garsoniere a fost nevoie de o gigacalorie si ceva, fapt care, transcris în bani, înseamnă 210 lei. „Vorbim de cost mediu lunar, calculat pentru lunile decembrie, ianuarie si februarie.

Disputa pe paturi, transată de CJAS

Disputa pentru cele 161 de paturi de spital care sînt acum în plus a înfierbîntat imaginatia managerilor care au cerut mai mult decît poate statul să dea. Spitalul Judetean a cerut să i se aloce 159 de paturi suplimentare, Spitalul Tîrgu Neamt a anuntat că îsi doreste 40 de paturi noi, iar spitalul de la Roman vrea 39. În total, 238 de paturi, adică cu 77 mai multe decît cele 161 pe care le-a admis ministerul suplimentar pentru judet.

Căminul de bătrîni, la mare căutare

Zvonul că în judet se vor face două cămine de bătrîni în locul celor două spitale desfiintate i-a făcut pe multi vîrstnici să vadă în acest lucru drept cea mai bună solutie pentru ei. Dacă în urmă cu vreo două-trei săptămîni edilii dădeau anunturi în presă pentru a găsi locatari pentru aceste aziluri, acum nu mai stiu cum să-i trieze pe doritori, fiind cu mult peste numărul de paturi disponibile.

Comisarul sef Andries, mutat la Serviciul Cazier

Eliberat din functia de adjunct al comandantului IJP Neamt, comisarul sef Ioan Andries a fost numit să activeze în cadrul Serviciului Cazier Judiciar. Este o măsură de moment, întrucît la nivelul inspectoratului nu a fost identificată nici o functie vacantă de specialist I. Ofiterul a fost pus la dispozitia sefului Politiei Neamt si beneficiază de toate drepturile salariale ale unui ofiter specialist I, mai putin, în cazul său, de indemnizatia de conducere.

350 de nemteni nu-si mai pot plăti pensia

După majorarea venitului ce trebuie asigurat în cazul contractelor individuale de pensii, multi din cei care aveau contracte în derulare nu au mai putut suporta plătile. De la 1 ianuarie 2011 piata pensiilor a primit o grea lovitură, si cine voia să-si asigure pensia din propriul buzunar a fost obligat să achite lunar 222 lei noi (2,22 milioane de lei vechi).sursa: monitorulneamt.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *