Ajutor umanitar pentru judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui

Stiri Botosani  |  0 comentarii

Urmare a conditiilor meteo extrem de nefavorabile, Guvernul Ponta a emis Hotărârea 1272/2012 privind acordarea unui ajutor umanitar de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru populaţia din judeţele Botoşani, Vremea Iasi, Neamţ, Vremea Suceava şi Vaslui.

Din dispoziţia ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, în cursul zilelor de 19 şi 20 decembrie, în judeţul Botoşani, s-au desfăşurat misiuni de aprovizionare a populaţiei aflată în dificultate din cauza căderilor masive de zăpadă. Astfel, 3000 de pâini şi o tonă de alimente provenind de la Cantina Municipiului Botoşani au fost transportate în zonă de jandarmi şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În cursul zilei de ieri, 19 decembrie, aproximativ 50 de jandarmi au desfășurat misiuni de aprovizionare a populației din localitatea Horodiştea, în zonă fiind trimise 1000 de pâini, dar şi o tonă de alimente de bază precum ulei, zahăr, făină şi orez.

Astăzi, 20 decembrie, din dispoziția ministrului Dușa, alte 1000 de pâini sunt transportate în Havârna, localitate ce urmează să fie deschisă circulaţiei, operațiunea fiind derulată de trei autovehicule cu 18 jandarmi. De asemenea, lucrătorii ISU Vremea Botosani sunt în drum către comuna Coţuşca pentru transportul a 1000 de pâini către locuitorii comunei

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *