Ancheta in cazul accidentului aviatic de la Tuzla finalizata de Parchet

Accidente  |  0 comentarii

Procurori ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 15.09.2010, prin rezoluţie, în temeiul dispoziţiilor art. 10, lit. e, Cod procedură penală, cu referire la art. 47 (cazul fortuit) din Codul penal, neînceperea urmăririi penale cu privire la moartea violentă a celor 12 cadre militare, decedate în urma catastrofei aviatice de la Tuzla. Totodată, s-a dispus neînceperea urmăririi penale şi în ceea ce priveşte vătămarea corporală gravă şi vătămarea corporală a altor două victime ale accidentului aviatic.

Aceeaşi soluţie a fost dispusă de procurori şi în ceea ce priveşte distrugerea totală a aeronavei aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat faptul că accidentul aviatic din data de 05.07.2010 (când un avion militar de tipul AN–2 s-a prăbuşit pe  Aerodromul Tuzla, judeţul Constanţa) s-a produs datorită unor defecţiuni tehnice (cedări de material), defecţiuni care nu puteau fi prevăzute.

Probatoriul administrat în cauză a mai relevat şi faptul că în urma coliziunii cu solul aeronava a luat foc, fiind distrusă în proporţie de 95%, împrejurare soldată cu decesul şi rănirea militarilor aflaţi la bord.Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *