Angajari Zalau fisc zalau soferi zalau coruptie zalau incendiu zalau inundatii

Stiri Salaj  |  0 comentarii

O treime din primăriile sălăjene vor face angajări

20 de primării din Sălaj intenţionează să facă angajări de personal, după ce Guvernul a revenit asupra deciziilor de încadrare a funcţionarilor din sectorul bugetar. Până acum edilii au depus solicitări pentru angajarea a 45 de persoane, care vor pune umărul la bunul mers al activităţilor derulate de administraţiile locale.

Înghesuială la Fisc pentru depunerea declaraţiei unice

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGF) Sălaj au făcut cunoscut, în cursul zilei de ieri, că în judeţul nostru 93,5 la sută dintre contribuabilii cu obligaţii declarative au depus declaraţia unică în termen, mai precis până în 25 martie. Directorul executiv al DGFP Sălaj, Laurenţiu Butiri, ne-a declarat că, din totalul declaraţiilor depuse, 868 au fost depuse online si 3.060 de declaraţii au fost depuse la ghişeele fiscului.

Mâine, ultima zi în care zălăuanii pot plăti impozit redus

Astăzi şi mâine zălăuanii mai pot beneficia la plata integrală a impozitelor de o reducere de 10 la sută din valoarea acestora. Nivelul taxelor şi impozitelor, aşa cum susţinea prim-edilul municipiului Radu Căpîlnaşiu, "nu s-a schimbat faţă de cel de anul trecut". Potrivit informaţiilor furnizate de Manuela Ghiuruţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Zalău, conform Codului Fiscal, 31 martie şi 30 septembrie sunt cele două termene de plată a impozitelor, integral sau pe semestre, fără să se perceapă penalităţi.

Sute de şoferi sălăjeni, pericol public

Sute de sălăjeni cu dizabilităţi fizice sau neuropsihice posedă permise de conducere, în ciuda faptului că handicapul de care suferă face ca, odată ieşiţi în trafic, să rişte să pună în pericol viaţa celorlalţi participanţi.

Suspiciunile de corupţie provoacă demisii în rândul sindicaliştilor sălăjeni

Un membru al Sindicatului Sanitas – Filiala Sălaj, cu o vechime de 21 de ani, a demisionat din sindicat, refuzând să mai facă parte din această structură, ca urmare a faptului că preşedintele Sanitas, Marius Petcu, este urmărit penal.

În doar o lună: Cincizeci de incendii din cauza neglijenţei populaţiei

În fiecare primăvară, sălăjenii se avântă în a-şi igieniza terenurile dând foc vegetaţiei uscate, rămase din anul precedent. Numai că lucrurile sunt făcute întocmai ca acum 100 de ani: focul este aprins unde uscăturile sunt mai multe, iar apoi gospodarul pleacă liniştit acasă, că şi-a făcut treaba cum nu se poate mai bine. De fapt, în multe din aceste cazuri, flăcările nesupravegheate se extind rapid, mistuind nu doar resturile vegetale, ci punând în pericol sau chiar distrugând bunuri materiale aflate în vecinătate.

Vremea Zalau                         
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Infrastructura feroviară din Sălaj, revigorată de la bugetul judeţului

Consiliul Judeţean Sălaj ar putea să se implice în revigorarea infrastructurii feroviare din judeţ, după ce Ministerul Transporturilor va face cunoscută lista liniilor de cale ferată ce pot trece în administrare locală.

Urmele inundaţiilor, şterse cu bani europeni

Zece primării din Sălaj ar putea beneficia de fonduri europene pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor care au afectat, în cursul verii trecute, mai multe aşezări din judeţ. Din cele aflate de la prefectul de Sălaj, Vegh Alexandru, de aceşti bani se va beneficia în urma aplicării OUG 27/17 martie 2011.

Indiferenţa guvernanţilor, piatră la gâtul localnicilor din Recea

Precipitaţiile din ultimele zile au reactivat alunecările de teren de la Recea, expunând din nou pericolului 20 de familii. Şase case, în care trăiesc 11 vârstnici, stau gata-gata să se prăbuşească.

Sute de sălăjeni, pe lista de aşteptare pentru dispozitive medicale

Peste 350 de sălăjeni se află pe lista de aşteptare la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj pentru a primi dispozitive medicale, cazurile având nevoie de luni întregi pentru a fi rezolvate, în funcţie de fondurile pe care instituţia le primeşte în acest sens din bugetul de stat. Şi chiar dacă periodic, sunt rezolvate cazuri de pe listă, apar mereu bolnavi noi pentru care şansa la o viaţă mai bună înseamnă o orteză sau o proteză după care aşteaptă chiar şi un an.

Mopedist strivit de o autoutilitară

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Chieşd, a ajuns cu mâna dreaptă strivită la spital, luni după-amiază, după ce o autoutilitară a intrat în coliziune cu mopedul pe care-l conducea pe drumul din localitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, din primele cercetări, şoferul autoutilitarei nu a acordat prioritate mopedistului. "Un grav accident de circulaţie a avut loc, în cursul zilei de luni, în localitatea Chieşd, când conducătorul unei autoutilitare, în vârstă de 42 de ani, din Derşida, nu s-a asigurat la ieşirea din incinta unei societăţi comerciale şi a intrat în coliziune cu un moped condus de M.F. în vârstă de 28 ani, din Chieşd.

Rezultate peste aşteptări pentru karateka de la Terra Kid Zalău

La finalul săptămânii trecute s-a desfăşurat la Oradea faza zonală la karate tradiţional, rezervată copiilor. Au fost prezente opt cluburi din Ardeal, printre care şi CS Terra Kid Zalău, delegaţia de 13 sportivi fiind condusă de preşedintele Remus Cliţan şi antrenorul Călin Marincaş.

Liderul s-a impus greu la Cehu Silvaniei

Dumbrava Gâlgău păstrează avansul de trei puncte faţă de ocupanta locului doi, Meseşul Treznea, însă s-a impus cu greu pe teren propriu, chiar dacă întâlnea o echipă din subsolul clasamentului, Silvania Cehu Silvaniei. Scorul final a fost 1- 0, unicul gol fiind marcat abia în minutul 74, de Mureşan.

Zălăuanii s-au întrecut la Memorialul “Bălănean Kelemen”

Sala de lupte libere de la Stadionul Municipal din Zalău a găzduit săptămâna trecută cea de a II-a ediţie a Memorialului "Bălănean Kelemen", la care au fost prezenţi doar luptători zălăuani, de la CSM şi CSS Zalău. În total au fost peste 60 de sportivi, o parte dintre ei fiind la primul lor concurs.

Încep turneele semifinale la cadeţi

LPS "Avram Iancu" Zalău şi CS Phoenix Şimleu Silvaniei vor găzdui, începând de azi până duminică, turneele semifinale de cadeţi la feminin, respectiv la masculin
Atât echipa feminină de volei de la Liceul cu Program Sportiv "Avram Iancu" Zalău, cât şi cadeţii de la CS Phoenix Şimleu Silvaniei au câştigat dreptul de a organiza începând de azi turneele semifinale din cadrul Campionatului Naţional.

sursa: magazinsalajean.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *