Angelica plante medicinale tratamente naturiste produse naturiste Angelica

Sanatate & Stil de viata  |  0 comentarii

Descrierea plantei medicinale:
Denumiri populare:darul ingerilor, ingerica, anghelica, ciumarea, cucuta mare, iarba celor sapte ingeri.
Planta aromata ce creste in regiunile de munte, zonele paduroase, pe langa ape curgatoare; de la planta se folosesc frunzele, radacinile, semintele.   
Planta are conotatii mistice si puteri magice, alunga spiritele rele si atrage protectia ingerilor; in credinta populara planta alunga duhurile rele si-i ajuta pe cei posedati, deocheati, si-i indeamna spre cele sfinte; in trecut, la sate se punea in baia copiilor care plangeau fara motiv pentru a aduce la ei ingerul pazitor. In traditia romaneasca este denumita si iarba celor sapte ingeri. In sec VII s-a consemnat salvarea unui intreg oras de la moarte, in timpul unei epidemii de ciuma prin tratarea cu angelica de unde si denumirea de ciumarea. Infloreste in preajma praznicului Sfantului Arhanghel Mihail.

Indicatii terapeutice Angelica: oboseala generala, balonari, meteorism, colita de fermentatie, putrefactie, digestie dificila,anaciditate gastrica (stimuleaza secretiile gastrice), anorexie, anorexie psihica (pentru stimularea poftei de mancare), dispepsii, anemie, rahitism, boli hepatice, bronsite, gripa, tulburari de ciclu menstrual sau dereglari hormonale diverse (acnee, hirsutism, depozite dipoase in exces), scleroza in placi; boli psihice, nevroze, depresie, psihoze, isterie, stari de confuzie mintala, intarziere in dezvoltarea mintala la copii, dificultate de memorare si concentrare, astenie intelectuala, tulburari psiho-somatice. Denumita si "elixirul tineretii". poate reda vigoarea si speranta de viata la varsta senescentei.

Mod de folosire: sub forma de decoct, macerat, ulei volatil, tincturi

Uz intern:
- anemie, stare de slabiciune si oboseala generala, aciditate gastrica, varsaturi, balonari, enterite, aerofagie, bronsita cronica, tuberculoza, astm, boli hepatice, ameteli, impotenta, scorbut, migrene, rahitism, tulburari de mensturatie, leucoree.

Uz extern:
- dureri de articulatii de natura reumatismala, traumatisme, afectiuni bucale.

Contraindicatii:
- Planta nu este indicata femeilor insarcinate si diabeticilor. Se va folosi in doza recomandata de medic, consumul marit poate duce la hipertenesiune.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *