Antrepozite fiscale din Ploiesti suspectate de evaziune fiscala

Stiri Ploiesti Prahova  |  0 comentarii

În această dimineață (18 ianuarie 2013), polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova efectuează controale la mai multe antrepozite fiscale și stații de comercialzare a carburanților din Ploiești și împrejurimi.

Controalele sunt efectuate în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Financiare Prahova, Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Prahova, Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Prahova, Direcției Regionale de Metrologie Legală din Ploiești. Activitățile beneficiază de suportul Serviciului de Operațiuni Speciale Prahova și Serviciului de Acțiuni Speciale Prahova.

Sunt vizate trei antrepozite fiscale autorizate și mai mule stații de comercializare a carburanților din Ploiești și împrejurimi, la activitățile de control participând peste 40 de polițiști și specialiști din cadrul celorlalte instituții angrenate.

Se urmărește identificarea produselor și subproduselor petroliere folosite la fabricarea combustibililor și a cantităților de combustibil pentru care nu sunt deținute documente justificative privind calitatea sau care sunt deținute în alte spaţii decât cele declarate conform legislației în vigoare.

Totodată, este urmărită respectarea condițiilor de calitate a produselor comercializate către consumatorii finali prin stațiile de comercializare a carburanților.

Persoanele vizate sunt suspectate că au prejudiciat bugetul consolidat al statului prin eludarea plății taxelor și accizelor legale, urmând ca valoarea exactă a prejudiciului creat să fie stabilită în timpul cercetărilor.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *