Antricot de vita cu legume

Retete culinare carne vita  |  0 comentarii

Antricot de vita cu portocale
Ingrediente:
4 antricoate de vita, 3 portocale, 200 ml supa de legume (se poate folosi supa la plic sau cub de tip Knorr sau Maggi), 3 catei usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 lingurita rasa chimen pudra, 1/2 lingurita scortisoara pudra, sare, piper, ulei de masline.
Mod de preparare:
Carnea de vita se prajeste in ulei. Se adauga sare si piper. 2 portocale se curata si se taie rondele, cealalta portocala se stoarce. Dupa ce s-a prajit carne de vita se aseaza intr-un vas sau o tava adanca, se adauga peste zeama de portocala, se adauga chimenul si scortisoara, usturoiul pisat sau dat pe razatoare, se acopera cu supa de legume, se pun deasupra rondelele de portocala si patrunjelul tocat fin. Se acopera cu o foaie de aluminiu si da la cuptor, pentru 1h30.


Antricot de vita cu legume
Ingrediente:
6 antricoate, 1 buc. morcov, 1 buc. dovlecel, 2-3 buc. conopida, 1 dl ulei, 1 pahar vin, marar, patrunjel, cimbru, sare.
Mod de preparare:
Antricoatele se spala, se zvinta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta in ulei. Se aseaza apoi intr-o cratita sau tava, se pun 2-3 linguri de apa calda si se fierb pe foc 10-15 minute, dupa care se da vasul la cuptor. Dupa ce s-a rumenit putin se presara cimbrul, se stropeste cu vin, se adauga supa de carne sau apa si se continua fierberea pina se fragezesc antricoatele bine. Cind sint gata se scot si se tin la cald, acoperite, pina se servesc. In sosul format se pune mai intii morcovul taiat rondele, apoi conopida desfacuta in buchetele si la urma dovlecelul taiat in rondele mai groase. Dupa ce legumele au fiert se introduce vasul in cuptor pentru 10-15 minute.
Cind se serveste, se asaza antricoatele pe un platou, iar de jur imprejur se pun legumele. Se decoreaza cu salata verde.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *