Ardei umpluţi cu ton

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
8 ardei graşi, 500 g ton în ulei, o ceapă, 2 ardei capia, 100 g capere, 3 castraveţi muraţi, 150 ml smîntînă, 75 g unt, 100 g făină, 600 ml apă, o lingură de muştar, rozmarin, sare, piper, o lămîie.

Mod de preparare:
Castraveţii se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pun într-o strecurătoare şi se scurg.
Untul se taie în cuburi şi se pune la topit într-o tigaie. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte două minute. Se toarnă făina dizolvată cu puţină apă şi se amestecă.
Cînd începe să se îngroaşe se adaugă restul de apă, smîntîna, sarea şi piperul după gust. Se fierbe pînă cînd se îngroaşă sosul, se adaugă muştarul şi castraveţii raşi.
Se fierbe 15-20 de minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească.
Ardeii graşi se spală, li se taie un căpăcel şi se condimentează. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Se amestecă bine cu tonul tocat mărunt, caperele, sucul de la lămâie, sare şi piper.
Se umplu ardeii cu această compoziţie şi se servesc imediat, cu sosul de castraveţi.
În sos se poate adăuga şi o jumătate de linguriţă de rozmarin tocat mărunt.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *