Ardei umpluti mancare de post

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Ardei umpluti (mancare de post)
Ingrediente:
18 - 12 ardei grasi 200 g ciuperci 100 g orez 1 ceapa 1 cutie rosii in suc sau 3 -5 linguri bulion patrunjel verde sare, piper, ulei, optional vegeta.
Mod de preparare:
Ceapa se toaca si se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile taiate si orezul, spalat in prealabil. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu o cana de apa, se adauga 1 lingura de vegeta si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie orezul. Se stinge focul, se adauga verdeata tocata. Cu acest amestec se umplu ardeii. Ardeii umpluti se aranjeaza intr-o cratita. Se toaca rosiile si se pun, impreuna cu sucul de rosii, peste ardeii umpluti. Se adauga si apa cat sa acopere ardeii. Se acopera cratita cu ardei umpluti si se da la cuptor 45 - 60 min.


Ardei umpluti cu tofu (de post )
Ingrediente:
4-6 ardei grasi micuti, preferabil rosii 300 g branza vegetala din soia (tofu) 100 g margarina Rama 1 ceapa mare sau 1 legatura ceapa verde 1 lingurita boia dulce 1/4-1/2 lingurita chimen
Mod de preparare:
Se sfarama cu o furculita branza tofu si se amesteca impreuna cu margarina, ceapa tocata, boia dulce si chimen (dupa gust). Se spala ardeii grasi, se decupeaza in jurul coditei si se scot samburii si nervurile, apoi se umplu cu compozitia de branza tofu pregatita anterior. Cantitatea de compozitie variaza, in functie de marimea ardeilor. Ardeii umpluti cu branza tofu se tin la frigider, iar cand sunt serviti pot fi taiati felioare si aranjati pe farfurii.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *