Aripioare delicioase

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Aripioare cu bame
Ingrediente:
1 kg aripioare,500g bame, 1 ceapa, 2 morcovi, 3 rosii,100 ml vin alb, 50ml otet, ulei de masline,patrunjel,sare si piper.
Mod de preparare:
Se spala bamele,dupa care se oparesc intr-un litru de apa clocotita cu otet(daca bamele sunt batrane,este indicat sa fie fierte bine si sa arncam prima apa). Ceapa de clateste impreuna cu morcovii taiati rondele si se agauga aripioarele condimentate.Se acopera si se lasa la foc mic,pana se rumenesc frumos,intorcandu-le de pe o parte pe alta.
Se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.Cnd carnes este bine patrunsa.adaugam banmele fierte si rosiile taiate marunt.Se toarna vinul si se condimenteaza cu sare si piper.
Lasam al cuptor pana scade sosul,dupa care aromatizeaza cu patranjelul tocat fin.


Aripioare delicioase
Ingrediente:
aripioare, condimente, ou fulgi de porumb
Mod de preparare:
Amicul Andrei, revoltat, imi face o vizita avand in mana o punguta cu doua copanele de "aripioare mexicane". "Priveste pe ce am dat o gramada de bani. 6 d'astea, cevasalata de sfeclarosie , telina cu maionezao juma' de rosie si toat atata ardei gras si gata 18 lei." "Hai linisteste-te si huscheala la XXL, vis-a-vis si ia o caserola cu arpiare ca de restul ma ocup eu si hai sa facem ceva mai bun si mai sanatos." Cat omul s-a dus la XXL eu am pus la cuptor o sfecla rosie iar pe plita o ulcica pe jumatate cu apaunde am pus la fiert 2 morcovi, un pastarnac si o telima potrivita. Am "spalat" aripioarele cu malaiapoi le-am clatit cu apa si taiat varfurile. Le-am impletit dand varful dupa copanel si le-am pus in supa de legume care clocotea de ceva timp. Dupa ce au dat cu cateva unde, avand grija sa iau spuma, am stins focul si am acoperit vasul cu capac pentru circa 5-10 minute, timp in care i-povestit amicului cum a fost cu Academia de Gastronomie a lui Dinescu, unde le-am scrisdar nu s-au sinchisit sa imi raspunda de sase luni, perioada in care nimeni n-a mai auzit de ei. Am scos aripioarele pe un platou, iar pe o farfurie am pus 3 linguri de malai, o lingura de faina, o lingura de scortisoara, o lingurita de boia iute, o lingura de cili si o lingura de condiment pentru friptura de porc, o lingura de tarhon bine maruntit, o lingurita de praf de usturoi, amestecand totul pana s-au omogenizat bine. Prin aceasta am tavalit bine fiecare aripioara si le-am pus pe un platou. Dupa circa o jumatate de ora, am spart 4 oua, peste care am pus o lingura de lapte dulce, putin piper si o lingura de faina si le-am batut bine cu mixerul ca sa se mongenizeze sa nu fie cocoloase. Intr-o tigaie am pus ulei cat sa cuprinda pe jumatate copanul de la aripioare si cand s-a incins bine am tavalit aripioarele prin ou, apoi prin fulgi de porumb maruntiti bine (apropo, puneti cate putin ca daca prinde ou nu se mai lipesc de coponel) si fuguta cu aripioara in tigaie.dupa ce s-a inchegat oul se intoarce aripioara pe cealalta partesi se ia repede. Aici l-am specializat pe Andrei si sa fivazut cu ce viteza le intorcea si le scotea cu spumarul pe farfurie, timp in care au "murdaream" aripioarele. Dupa ce am terminat cu ele am scos legumele din supa, am taiat in cubulete sfecla, am dat prin razatoarea mica o telina crudapeste care am pus o lingura de maioneza de usturoi. Am dat supa iar in clocot si am turnat in ea 2 pachete de fidea instant (costa 0,7 lei pachetul), si duapa un minut am scurs supa.
Mod de servire: Aripioarele puse in mijlocul platoului strajuite de legume si fideaua instant deasupra am pus maioneza de usturoi mixata cu bulion picant in proportii egale.


Aripioare delicioase la microunde
Ingrediente: 8-10 aropioare, sos de soia,sos picant(facultativ)
Mod de preparare:
V-am postat, cu ceva timp în urma ciocanele picante. Astazi, la ideia unei vecine care a venit sa ma întrebe cum sa faca aripioare le cuptorul cu microunde, cuptor adus de fica-sa, m-am gandit cum ar putea fi preparate aripioarele pe care le gasim la fast fooduri. În mod sigur au fost putin macerate intr-un sos. Asa ca am luat un pahar de sos de soia, la care am adaugat un pic de boia iute si l-al turnat într-un bol. Aripioarele bine spalate le-am pus în bolul cu sos, avand grija sa le întorc dupa cateva minute. În alt va am pus o cana de pesmet, o jumatae de cana de fulgi de porumb, putin sdrobiti, o lingura de praf de usturoi si o lingura de boabe de chimion( se poate si cu mustar). Al tavalit aripioarele prin fou batut, amestecatuura de pesmet si restul si le-am asezat frumos cu pe o fardurie de sticla termorezistenta si la cuptorul pus reglat la 500w si 10 minute dupa care se scoate capacul si se regleaya cuptorul la 400 min si timpul la 5 minute Au acelasi aspect si gust ca cele de la fast food.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *