Aspic de pasare

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Ingrediente Aspic de pasare : 2 kg oase de pasare (capete, gaturi, aripi, picioare), 3 l apa, 40-50 g gelatina, 50 g ceapa, 50 g morcovi, 50 g telina, 2 fire tarhon, 1 foaie dafin, 10-20 ml otet, 100 ml vin, 10 boabe piper, 2-3 albusuri, 20 rnl coniac, 100-200 g carne tocata macra.

Mod de preparare:
Oasele se spala bine, se oparesc si se pun la fiert în apa rece, adaugand sare dupa gust. Cand lichidul a scazut la jumatate, se încearca daca mai trebuie întarit cu cateva foi (grame) de gelatina. Proba se face prin racirea unei mici cantitati de aspic. Aspicul cu cat este mai închegat cu atat se prezinta mai frumos. Limpezirea aspicului: într-o cratita de 3-4 I se pun albusurile, 3-4 linguri de apa rece si 100-200 g carne macra tocata. Se bate totul de cateva ori, se pun celelalte legume, precum si piperul, otetul, vinul, foaia de dafin si se amesteca totul pana la omogenizare. Peste aceasta compozitie se toarna, putin cate putin, din lichidul caldut (limpezit), se potriveste de sare si otet. Se pune apoi cratita pe masina de gatit la un foc potrivit si se lasa sa fiarba încet. În acest timp, nu se amesteca compozitia si nu se misca cratita. Se lasa sa scada compozitia încercand cate o picatura (se strange picatura de aspic rece între degete, daca e foarte lipicioasa aspicul este gata sau se lasa o cantitate mica sa se raceasca). Se strecoara printr-o panza de in curata si se pune într-un vas la rece, dupa care se poate folosi la glasare si ornare. Aspicul se foloseste la ornarea si glasarea preparatelor de carne, peste, oua, salate. Se pastreaza la rece si se foloseste pe masura necesitatii, prin reincalzire.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *