Atelier de teatru japonez la Teatrul National Radu Stanca din Sibiu - Ziare Sibiu

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

Atelier de teatru japonez, la Sibiu

Teatrul National „Radu Stanca" Sibiu este gazda primelor ateliere de teatru japonez sustinute in Romania. Workshop-urile sunt conduse de regizorul japonez Yasuda Masahiro si se vor incheia vineri.
Potrivit reprezentantilor teatrului, regizorul japonez Masahiro Yasuda se afla la Sibiu pentru a sustine o serie de ateliere de actorie si interviuri cu actorii teatrului si cu studentii de la actorie ai Universitatii „Lucian Blaga" din Sibiu.
Participantii la workshop sunt initiati in tehnici de baza ale miscarii corporale de tip kabuki, kyogen si no, dar si in exercitii de dictie si energizare. „ Ineditul acestor ateliere consta in stilul unic de joc al actorilor prin care acestia redau replicile din text prin relaxarea corzilor vocale atat la expirare, cat si la inspirare. Regizorul japonez si-a propus, de asemenea, sa le dezvaluie actorilor sibieni tehnica sa de lucru proprie, Yojôhan. Aceasta tehnica face referire la spatiul intim al camerei in care are loc ceremonia ceaiului si presupune reconstructia unui intreg univers prin corpul actorului care isi restrange miscarile in spatii reduse", explica Adrian Tibu, purtator de cuvant al teatrului sibian. Masahiro Yasuda este unul dintre fondatorii companiei de teatru Yamanote Jijosha, cea mai reprezentativa companie de teatru experimental din Japonia.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *