Autoritatile argesene ne anunta din timp: nu sunt bani pentru deszapeziri - Ziare Pitesti

Stiri Arges  |  0 comentarii

Autoritatile ne anunta din timp: nu sunt bani pentru deszapeziri

Iarna bate la usa si autorittile trebuie sa se pregateasca pentru sezonul deszapezirilor. Daca natura va aduce ninsori abundente ca anul trecut, judetul Arges ar putea avea probleme serioase pentru ca nu mai sunt bani pentru deszapeziri. Cel putin asta ne anunta de pe caum autoritatile judetene.
E posibil ca anul asta sa nu avem bani de deszapezire. Avem jumatate din banii de anul trecut neplatiti. 28 de miliarde (n.r. - 2,8 milioane lei) din banii pentru drumuri ne-au fost anulati, la mutarea de fonduri si la reducerea de fonduri de peste 50%. Este foarte posibil sa nu avem bani pe anul asta pentru deszapezire", a spus presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu.
Daca iarna nu ia autoritatile prin surprindere asa cum s-a tot inrtamplat de multi ani incoace, atunci exista un alt motiv pentru care vom circula cu greutate si vom ramane blocati intre nameti: lipsa banilor. Asa ca, se aplica legea junglei si fiecare se va descurca pe propriile puteri, in vreme ce pisica este aruncata din curtea Cj la Guvern si de la Guvern la CJ. In pierdere ies cetatenii, desigur. „Se va descurca fiecare cum poate! Guvernul nu avea voie sa ne reduca bugetul. Ne putea spune cel mult sa nu mai cheltuim la material si sa mutam la investitii. Ei ne-au luat din tot bugetul, nu am putut muta fondurile de la un capitol la altul. Pur si simplu, ei au luat banii din bugetele locale, le-au mutat la nivel central si, de acolo, vedeti cum i-au mutat", a mai spus Nicolescu, apreciind ca autoritatile judetene nu sint pregatite in acest moment din punct de vedere financiar sa inceapa licitatiile pentru contractarea lucrarilor de deszapezire care vor fi necesare.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *