Avocado plante medicinale tratamente naturiste produse naturiste Avocado

Sanatate & Stil de viata  |  0 comentarii

Descrierea plantei medicinale:
Avocado este originar din Mexic si din America tropicala. S-a raspandit repede in intreaga lume tropiacala si sub-tropicala. Fructul are o forma de para si o culoare variata, dar in general un verde-galbui pana la brun-violet. Epiderma acopera un miez carnos, moale si uleios, cu un miros untos sau  apropiat de aluna, de culoare galben-verzui. Samburele este mare si asezat in centru.

Pulpa de avocado are o compozitie chimica un pic diferita in functie de varietate, de locul geografic si conditiile climaterice, dar in principal contine:

  • Apa – 65-80%
  • Zahar – 2-10%
  • Proteine – 1-4%
  • Ulei – 3-30%
In fructul de avocado gasim vitaminele A si E, complexul B si un pic sau deloc vitamina C. Uleiul de avocado este gros, verzui, cu un miros si gust agreabil. In compozitia acestuia intra:
  • Acid oleic – 42-63%
  • Acid palmitic – 17-29%
  • Acid linoleic – 9-16%
  • Acid linolenic mai putin de 1%

Indicatii terapeutice Avocado:
Pulpa fructului poate fi aplicata si ca masca de frumusete pentru ten si par, putandu-se pune direct pe fata sau pe par, amestecata cu miere sau alte produse naturale. Uleiul de avocado intra in compozitia multor produse cosmetice, sampoane, sapunuri de lux non-iritante, ca fac o spuma minunata, abundenta. Acesta intra in compozitia unor fitomedicamente destinate sa modifice compozitia si metabolismul tesutului conjunctiv.

Mod de folosire: amestecul de 1/3 avocado si 2/3 soia se foloseste in tratamentul de fond ale tulburarilor si inflamatiilor tesuturilor de sustinere ale dintilor pe maxilar – parodontoza -, in dermatologie si in tratarea punctelor dureroase provocate de artita.
Se bea o infuzie din frunzele de avocado pentru ingrijirea diverselor tulburari, precum astenia, diabetul, indigestia, tulburarile menstruale. Samburele de avocado intra in compozitia preparatelor afodisiace, precum vinul de avocado.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *