Avocati din cadrul Baroului Bucuresti cercetati de DIICOT

Coruptie  |  0 comentarii

Avocati Bucuresti: Avocati din cadrul Baroului Bucuresti cercetati de DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial  Bucureşti au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 25 de învinuiţi, în sarcina acestora reţinându-se săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals şi uz de fals.
        Dintre  învinuiţi, 3 au calitatea  de avocaţi în cadrul Baroului Bucureşti, unul are  calitatea de arhivar şef în cadrul Serviciului de carte Funciară al Sectorului 1 Bucureşti, iar un învinuit este director  coordonator al unei unităţi bancare.
        În fapt, se reţine că membrii grupului infracţional organizat au indus în eroare, prin utilizarea de mijloace frauduloase, mai multe părţi vătămate, cu prilejul înstrăinării unor imobile care nu le aparţineau.
Vezi filmul descinderii DIIOCT

        Modalitatea de acţionare a grupării consta în identificarea de  imobile situate în Bucureşti - terenuri cu/fără construcţie aferentă, nelocuite şi aflate în stare de conservare ori aflate în paragină şi întocmirea în fals de  înscrisuri – titluri de proprietate, certificate de moştenitor sau diverse alte acte notariale precum şi acte de identitate, cu complicitatea unor funcţionari din cadrul instituţiilor statului cu atribuţii în domeniul cadastrului şi publicităţii imobiliare precum şi a unor persoane care aveau cunoştinţe de specialitate în domeniul confecţionării de ştampile şi alte însemne.


        Învinuiţii foloseau înscrisurile falsificate pentru inducerea în eroare a persoanelor interesate de investiţii imobiliare, precum şi a reprezentanţilor birourilor notariale, prin vânzarea terenurilor sau pentru ipotecarea acestora în vederea obţinerea unor credite bancare, fără ca proprietarii de drept  să aibă cunoştinţă despre acest fapt.
        Membrii grupării au reuşit astfel inducerea în eroare a mai multor părţi vătămate şi producerea  pana la aceasta data a unui prejudiciu de 980.000 de euro.
        La data de 2 septembrie 2010 au fost efectuate 47 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti.
        La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial  Bucureşti au fost conduse  45 persoane în vederea audierii.
        Cauza a fost instrumentată  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Bucureşti şi cu sprijinul BSIJ.
        Suportul tehnic al operaţiunii a fost asigurat de către DGIPI.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *