Baile Felix ape termale partie zapada sport rezervatie revelion 2011 biserica stiri ziare Bihor

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

În Băile Felix, cui pe cui se scoate: de la oala cu sarmale la ştrandul cu ape termale

Chiar dacă în aceste zile termometrele au arătat multe grade sub zero, nu puţini au fost cei care au ales să se relaxeze în bazinele cu apă termală din Băile Felix. Cele mai solicitate au fost piscinele neacoperite.
La fel ca în fiecare an, perioada Sărbătorilor de Iarnă aduce mii de turişti în ştrandurile din Băile Felix. După ce au petrecut Crăciunul şi Anul Nou, orădenii şi nu numai au ales să facă puţină mişcare, înnotând în bazinele cu apă caldă din Băile Felix. Frigul de afară nu i-a împiedicat să îşi pună costumul de baie, să treacă mai întâi prin zăpadă după care să se bălăcească.

Greu la deal, uşor la vale - Pârtia de la Hidişel luată cu asalt de iubitorii sporturilor de iarnă

Şi primele zile libere din acest an i-au determinat pe mulţi orădeni să iasă din casă şi să îşi petreacă timpul liber relaxându-se. De aproape o săptămână, pârtia de la Hidişel este luată cu asalt de către iubitorii sporturilor de iarnă.
Echipaţi cu haine groase, schiuri şi sănii, cei mici, dar şi cei mari au ignorat frigul de afară şi au ales să se distreze pe pârtia de la Hidişel. Deoarece în anii precedenţi pârtia nu s-a bucurat de prea mulţi amatori ai sporturilor de iarnă din cauza temperaturilor ridicate pentru această perioadă, anul acesta situaţia pare să fie alta.

Sosesc păsările călătoare în "rezervaţia" de la Pontul de pontoane

De la sfârşitul lunii decembrie, orădenii care trec pe podul de pontoane pot admira pescăruşii, raţele sălbatice, găinuşa de baltă, albatroşi, şi, mai nou, o graţioasă lebădă.
În fiecare an, apele Crişului Repede sunt locul unde pescăruşii sau alte zburătoare sălbatice de apă îşi petrec anotimpul rece. Prin prezenţa lor, acestea sunt atracţia orădenilor care vin cu mâncare de acasă pentru a le hrăni şi a asista la spectacolul oferit. De la sfârşitul lunii decembrie cei care vin aici pot admira şi o lebădă. Dacă anul trecut aceste păsări graţioase au lipsit din peisaj, iată că acum prima dintre ele şi-a făcut apariţia destul de devreme.

Sute de orădeni au ieşit în stradă la cumpăna dintre ani

Orădenii au ieşit în număr mare la cumpăna dintre ani, în centrul oraşului, pentru a admira focul de artificii şi pentru a ciocni o cupă de şampanie. Aceştia s-au adunat pe platoul din Piaţa Independenţei, unde de la ora 22.00 s-a dat tonul distracţiei. Primii care au urcat pe scenă au fost membrii trupei Animal X, urmaţi de interpretul Mircea Baniciu. Atracţia a constituit-o spectacolul pirotehnic, care, la fel ca şi anul trecut, a durat 10 minute.

Credincioşii s-au recules în biserici în prima zi a anului

Pe 1 ianuarie, credincioşii au îmbrăcat haine de sărbătoare şi au pornit spre lăcaşurile de cult pentru a aprinde o lumânare şi a se ruga pentru cei dragi.
Programul liturgic a început la ora 9.00, cu Utrenia, şi a continuat la ora 10.00, cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor mare de preoţi. Este vorba de preotul prof. Dumitru Megheşan, pr. Teodor Cristea, pr. Dumitru Popovici, pr. Liviu Ungur, pr. Ioan Coroban, pr. Lucian Augustin, pr. Ioan Codorean, pr. Ovidiu Pop şi diaconul Gheorghe Băbuţ. Corul Bisericii cu Lună, condus de dirijoarea Dorina Nicolau, a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie. În jur de 500 de oameni au fost şi la Catedrala greco-catolică "Sfântul Nicolae" din Oradea, unde a fost oficiată, în prima zi din an, Liturghia Arhierească a Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareii Capadociei.Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *