Baimarenii se tem de tantarii ucigasi, insa nu cunosc simptomele bolii in cazul contactarii virusului West Nile - Ziare Maramures

Stiri Maramures Baia Mare  |  0 comentarii

Baimarenii se tem de tantarii ucigasi, insa nu cunosc simptomele bolii in cazul contactarii virusului West Nile

Dupa semnalarea celor trei cazuri mortale in Grecia, o posibila infectare cu virusul West Nile creeaza panica si printre baimareni. Ei spun ca se tem de intepatura de tantar care poate sa provoace meningoencefalita, o boala care poate fi in cele din urma letala. Asa ca, mai mult ca oricand, ei incearca sa se fereasca cum pot de nesuferitele insecte folosind fie plasa la geamuri, spray-uri cu insecticid ori cele care inlatura insectele, fie cunoscutele pastile pentru tantari.
Cazurile tantarilor ucigasi purtatori de virus West Nile, inregistrate in Grecia, ii baga in sperieti si pe baimareni, care au inceput, mai mult ca oricand, sa-si ia masuri suplimentare de precautie impotriva insectelor. Multi dintre ei spun ca se tem sa nu contacteze noul virus si folosesc toate mijloacele deja cunoscute - de la plase, sprayuri, pana la cunoscutele pastile - pentru a se feri de intepaturile care pot provoca moartea.

Sursa: emaramures.ro

17.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *