Bancile BCR si CEC Bank, pagubite de zeci de prahoveni - Ziare Ploiesti

Stiri Ploiesti Prahova  |  0 comentarii

Procurorii DIICOT Ploiesti ii suspecteaza si pe angajatii bancilor

Procurorii DIICOT Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a 43 de inculpati pentru constituire si aderare la un grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals si uz de fals.
In perioada 2005-2007, folosind documente falsificate, membrii grupului au incheiate 63 de contracte de credit bancar in lei si valuta atat in nume personal cat si prin intermediul unor alte persoane recrutate special in acest scop. Nucleul grupului era format din cinci persoane in frunte cu lidera acestuia, Magdalena Petre, o femeie de 58 de ani din comuna prahoveana Puchenii Mari
Sumele solicitate se incadrau intre 20.000 si 60.000 de lei, insa cei care solicitau creditele se alegeau cu sume cuprinse intre 10 si 50% din valoarea imprumuturilor. Restul banilor ajungeau la capii retelei infractionale. Persoanele trimise in judecata provin din localitatile Ploiesti si Brazi, avand varste cuprinse intre 20 si 60 de ani. Procurorii spun ca au indicii ca ar fi fost implicate si persoane din cadrul bancilor in acest dosar, iar cercetarile vor continua in acest sens.Liderul grupului, Magdalena Petre, se sustrage urmaririi penale, fiind in acest moment fugita din tara. Ceilalti membri se afla in Romania si sunt in stare de libertate.

Sursa: Adevarul

25.10.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *