Bavarois de vanilie

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Bavarois de vanilie:  1/2 l lapte, 6 oua intregi, 200 g de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, o lingurita de fecula, 350 g de frisca batuta fara zahar, ulei de migdale.

Mod de preparare:
Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 g zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, spalate in apa rece si o lingurita de fecula. Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura, pana incepe compozitia sa fiarba. Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca intr-una, iar cand crema incepe sa se tina de lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron, si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra. Cand s-a mai racorit, se amesteca usor cu 350 g frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tabla, cu o gaura la mijloc, unsa cu ulei de migdale sau udata cu apa. Se da la gheata vreo 2 ore. Se rastoarna, si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat. In compozitie se pot pune fructe zaharisite, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel vreo jumatate de ora.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *