Biblioteca internet spa cinema investitie eminescu agricultura eco erou amor boala stiri ziare Vaslui

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Biblioteca «Stroe S. Belloescu», în circuitul Biblionet

Începând de joi, Biblioteca Municipalã „Stroe S. Belloescu“ Bârlad se va alãtura celorlalte institutii de gen din tarã care au fost dotate cu calculatoare conectate la Internet. Proiectul se numeste „Biblionet“, este finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates pentru urmãtorii cinci ani si va fi inaugurat începând cu ora 10.00, la sala de lecturã a institutiei bârlãdene.

SPA-ul si cinematograful multimedia prind contur

Peste 350 de miliarde lei vechi va împrumuta municipalitatea bârlãdeanã pentru a pune în practicã douã proiecte extrem de ambitioase: un SPA si un cinematograf modern, dotat cu un spatiu expozitional, si extinderea retelei de canalizare din douã cartiere.

Eminescu, aniversat la Bârlad

Institutiile de culturã din Bârlad organizeazã, în aceste zile, o serie de activitãti pentru a aniversa 161 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu. De la expozitii si lansãri de carte si pânã la prezentãri de referate si recitaluri de poezie, iubitorii de literaturã, dar mai ales ai operei «Luceafãrului», vor avea între ce sã aleagã.

Agricultura ecologica câstiga teren

Anul 2010 a fost unul fast pentru agricultura ecologicã. Programele europene si fondurile nerambursabile în valoare de miliarde de euro au relansat interesul pentru agricultura curatã. La Compartimentul Agriculturã Ecologicã din cadrul Directiei pentru Agriculturã Judeteanã Vaslui sunt înregistrati 16 operatori, dublu fatã de anii trecuti.


    Vremea azi                         
vremea, vremea inmh, vremea romania           anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite       horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,


Patronii, chemati la instruire

Directia Generalã a Finantelor Publice (DGFP) Vaslui a demarat o amplã actiune de informare a opiniei publice cu privire la avantajele implementãrii noii declaratii unice. Este vorba despre modelul, continutul, modalitatea de depunere si gestionare a declaratiei privind obligatiile de platã a contributiilor sociale, impozitul pe venit, dar si evidenta nominalã a persoanelor asigurate.

Cine merge mai repede traieste mai mult

Felul în care merg persoanele în vârstã de peste 65 de ani pare sã fie asociat cu longevitatea acestora, potrivit unui studiu efectuate pe un grup de voluntari americani, ce a fost publicat marti în revista Journal of the American Medical Association (JAMA).

Calendarul mortii

Pensionarii au reînceput calvarul împrumuturilor pentru supravietuire, în prima sãptãmânã a acestui an, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui acordând peste 30 de credite.

Un erou

Am vãzut bãtãi cu scaune în parlamentele Orientului îndepãrtat, l-am vãzut pe Bush atacat cu pantofi, am vãzut catastrofe transmise în direct, lupte de stradã, mutilãri sau sinucideri “live” etc. Se poate spune cã am vãzut – ca si voi, de altfel – cam de toate. Totusi, un protest atât de disperat ca al lui Adrian Sobaru nu vãzusem si nu cred cã voi mai vedea prea curând. Unii s-au grãbit sã îl scoatã nebun.

Harta amorului bolnav

Sifilisul si gonoreea continuã sã facã destule victime printre vasluieni. Pe parcursul anului trecut, epidemiologii Directiei de Sãnãtate Publicã au înregistrat 75 de cazuri de sifilis si 68 de cazuri de gonoree. Interesant este faptul cã un procentaj crescut de cazuri de sifilis, respectiv 61,33%, a fost înregistrat la persoane provenite din mediul rural. Dar si orãsenii au cu ce se „lãuda”: 66,17% din totalul cazurilor de gonoree au fost localizate în mediul urban.

sursa: monitoruldevaslui.ro

Vaslui: Bogdan Jora - Profesorul pasionat de toate sporturile

A inceput cu gimnastica si viseaza la ore de inotIn anul 2000, pe cand gimnasta barladeana Andreea Raducan stralucea la Olimpiada de la Sidney, doua dintre elevele sale au ocupat primele trepte ale podiumului la un concurs national de gimnastica.

Vaslui: Marinica Zarnescu si-a "turnat cenusa in cap"

Ieri a venit randul lui Ciprian Paduraru, dupa care, in jurul orei 13:00 s-a prezentat la sediul IPJ Vaslui pentru audieri si fostul comisar de politie, Marinica Zarnescu. Foarte linistit si sigur pe sine, inainte de a sta de vorba cu anchetatorii, Zarnescu a avut curajul sa stea de vorba cu jurnalistii, lucru care nu s-a intamplat in ziua in care a fost descoperit de oamenii legii.

Un militar barladean a murit in conditii suspecte in locuinta sa

"Nu-mi vine sa cred ca a murit. Nu suferea de nicio boala!", tipa de durere mama sa, aseara. Mama lui Dragos a rezistat cu greu vestii ca fiul sau a murit
sursa: adevarul.ro
Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *