Biftec cu legume

Retete culinare carne vita  |  0 comentarii

Biftec pe piatra
Ingrediente:
4 filete fine de carne de vita (filet mignon), 3-4 catei de usturoi, sare, piper, dafin.
Mod de preparare:
Se pune usturoiul taiat marunt, sarea, piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa cca. o ora ca sa-si ia gust. O jumatate de ora înainte de servirea mesei, se pun pietrele în cuptor la 220ºC. Dupa ce s-au încins, se scot si se aseaza pe suporturi de lemn (sau alt tip de suport). Pietrele se pun pe masa si fiecare gateste carnea dupa plac.
Se serveste cu mai multe sosuri (de usturoi, curry, oregano, etc) si cartofi la cuptor sau prajiti.


Biftec cu ciuperci
Ingrediente:
½ kg muschi de vita, sare, piper macinat, 1 lingura faina, 1 ceasca ulei, 1 ceasca smantana, 250 g ciuperci, 1 pahar vin alb, verdeata tocata.
Mod de preparare:
Muschiul se taie in felii potrivit de groase, care se trec prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe o farfurie. In uleiul ramas se pun ciupercile curatate, taiate felii subtiri. Se acopera cratita si se lasa sa scada 15 min. Se adauga vinul, sarea si piperul macinat, apoi smantana. Sosul se scade pe foc impreuna cu verdeata tocata 10 min. Se pun biftecurile peste sos, apoi se tine ctarita la cuptor 15 min.


Biftec de vita
Ingrediente:
500 gr. carne (muschi de vaca), sare, piper.
Mod de preparare:
Carnea (muschi de vaca) se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati de aproximativ 100-150 g, se bate usor, se sareaza si se pipereaza. Apoi se pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte incins si se prajeste pe ambele parti pina este gata (15-20 minute). Se asaza biftecul pe un platou.
Se toarna deasupra sos si unt. Ca garnitura se servesc cartofi prajiti. De asemenea, se pot servi castraveti murati, castraveciori in otet sau salata verde.


Biftec tartar
Ingrediente:
250g pulpa de vita tocata, un galbenus de ou,un ou fietr tare 2-3 castraveti acrii in otet , sare , piper, boia iute sau dulce, dupa preferinte.
Mod de preparare:
Carenea cruda , oul fiert si maruntit, castravetii, sarea piperul si boiaua se amesteca bine impreuna. Se formeaza un bulgaras din toata compozitia, se pune pe o farfurie si deaspupra se pune galbenusul crud. Cand se serveste se adauga galbenusul in biftec si se amesteca bine.
Mod de servire: Se mananca cu paine prajita. Carnea de vita nu trebuie sa contina grasime deloc.


Biftec tocat cu vin alb si lamaie
Ingrediente:
1/2 kg pulpa de vita fara os, 125 g maduva, 1 lingura gris, 4 oua, 200 g miez de piine, 1/2 pahar lapte, 1 ceapa, sare, piper, nucsoara pisata, 200 g unt, 1/2 pahar cu vin alb, 1/2 lamiie, 4-5 linguri zeama de carne sau supa calda, patrunjel verde tocat, pireu de spanac.
Mod de preparare:
 Carnea se toaca, se amesteca cu maduva, sare, piper, nucsoara, gris, ouale, miezul de piine inmuiat in lapte si stors, ceapa taiata marunt si inabusita in unt. Se amesteca bine si se lasa sa stea la rece 1 ora. Din tocatura se fac chiftele de marime potrivita. Se pun in tigaie in unt fierbinte, se acopera si se prajesc 15 minute pe fiecare parte. Se asaza pe o farfurie calda. In grasimea ramasa se toarna vinul si zeama de carne. Se fierb impreuna. Se stoarce zeama de lamiie si se toarna sosul peste biftecuri. Se presara cu patrunjel verde.
Se serveste cu pireu de spanac.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *