Boboc de rata cu mazare verde

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Boboc de rata cu mazare verde
Ingrediente:
Un boboc de rata, 200 g costita, 15 - 20 fire arpagic sau o ceapa, o lingura unt, o lingura faina, 1 kg mazare tanara, sare, piper.
Mod de preparare:
Se rumenesc intr-o cratita felii de costita afumata, impreuna cu vreo 15 fire de arpagic sau ceapa. Se scot acestea si se pune bobocul sa se rumeneasca bine pe toate partile. Se scoate din cratita bobocul, se pune o lingura de faina si se face, cu untul din cratita, un rantas stins cu doua cani de apa (500 ml). Se pun din nou in cratita: bobocul, costita si arpagicul si 1 kg de mazare tanara, boabe. Se pune sare si piper. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc potrivit, pana cand rata este bine fragezita, iar sosul potrivit de scazut. Se taie rata in bucati, se asaza pe farfurie, iar imprejur mazarea, feliile de costita si arpagicul.


Boboc de rata pe varza
Ingrediente:
Un boboc de rata sau o rata tanara, o varza pentru calit, 2 linguri untura, sare, 10-12 boabe de piper.
Mod de preparare:
Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza calita, tot atat de bine cum poate fi pe cartofi prajiti.
Pentru rata pe varza se alege o rata tanara sau boboc. Se curata, se sareaza si se pune întreaga în tava, cu putina grasime si 2-3 linguri de apa. Se da la cuptor, se stropeste mereu cu sosul din tava.
Pe de alta parte, se taie foarte subtire o varza cruda sau murata si se caleste în tigaie cu o lingura de untura. Se pun cateva boabe de piper. Se poate pune ardei verde. Cand rata nu este înca fripta complet, se aseaza în tava varza calita, amestecandu-se cu sosul din tava, se pune rata deasupra ei si se da iar la cuptor pentru a completa frigerea. În acest timp, rata se patrunde de aroma verzei, iar varza de sucul fripturii. Cand rata este destul de frageda, se scoate din cuptor, se taie, se aseaza apoi bucatile în ordinea lor naturala, pe o farfurie pe care s-a pus mai întai varza.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *