Boboteaza sua biblioteca bani turim accident casa contrabanda tren ajutor social stiri ziare Bacau

Stiri CanCan Bacau  |  0 comentarii

Slujbe deosebite, de Boboteaza

Sub asprul ger al Bobotezei, peste o mie de bacauani s-au adunat in curtea Bisericii Precista, din Bacau, pentru a primi apa sfintita cu binecuvintarea arhiereasca a Prea Sfintitului Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

O bibliotecara din Bacau a fost selectata pentru un program de pregatire in SUA

Crina Ifrim, sefa biroului de Relatii cu Publicul din cadrul Bibliotecii Judetene “Costache Sturdza” din Bacau, este unul dintre cei 15 bibliotecari publici români selectati sa participe in primavara lui 2011 (18 martie – 16 aprilie) la Programul de Training pentru Lideri si Inovatori, organizat de Centrul Mortenson pentru Programe Internationale de Formare a Biblitecarilor, din Statele Unite, cu sediul in campusul Universitatii din Illinois, si de Fundatia IREX România.

Bani publici pentru mogul: Directia de Cultura s-a mutat in ograda lui Sechelariu

Directia pentru Cultura si Patrimoniu Cultural National Bacau si-a mutat recent birourile in cladirea administrata de familia Sechelariu. Institutia cirmuita de PDL a decis ca birourile din cladirea General Proiect s-ar potrivi necesitatilor sale, desi are in patrimoniu un spatiu de dimensiuni asemanatoare, pe care nu il foloseste.

Turist prin locuri rare: Trovantii de la Viisoara

Cunoscuti sub numele de “balatruci”, “dorobanti”, “pietre care cresc” sau “oua de piatra”, trovantii aprind imaginatia multor persoane. La vederea lor, matematicienii se gîndesc la fractali, iar artittii la operele lui Brancusi.


     Vremea azi                         
vremea, vremea inmh, vremea romania           anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite       horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Zeci de accidente de munca si decese la serviciu, in judetul Bacau

An negru, 2010, din punct de vedere al accidentelor de munca soldate cu incapacitate sau chiar decesul victimelor in judetul Bacau. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Teritorial de Munca Bacau, in judetul nostru, pe tot parcursul anului trecut, au fost inregistrate nu mai putin 80 de accidente de munca in timp ce rezultatul bilantului din 2009 era de 64.

Perchezitie in casa hotilor

Politistii au efectuat miercuri perchezitii la locuinta unor persoane cercetate pentru furt. Perchezitiile au avut loc in baza unor autorizatii emise de Judecatoria Onesti, permitindu-le politistilor accesul in locuinta lui Ion M., 25 ani si Eusebiu M., 16 ani.

Accident cu victima pe dealul Magura

Un conducator auto a fost ieri la prinz victima unui accident de circulatie petrecut pe dealul Magura din Bacau. Evenimentul rutier a fost anuntat la ora 13.52 prin apelul unic de urgenta 112, existind suspiciunea ca in urma accidentului sint persoane incarcerate.

Contrabandisti de tigari prinsi in tren

Politistii bacauani au descoperit miercuri, in trenul accelerat 1654 Vatra Dornei – Bucuresti Nord, doua bagaje cu 3.000 pachete de tigari. Una din genti ii apartinea lui Bogdan G., 30 ani, iar ce-l de-al doilea bagaj a fost gasit asupra lui Adrian P., 27 ani, ambii din judetul Suceava

Ajutorul social va fi virat direct saracilor

Banii pentru ajutoarele sociale vor veni de la Ministerul Muncii la Agentia de Prestatii Sociale care ii va vira lunar beneficiarilor. Ministerul Muncii va achita si restantele pe 2010. Primariile vor ramâne cu obligatia sa intocmeasca dosarele si sa le depuna la agentie. Nu vor scapa nici de ancheta sociala.

Declinul economic va continua si in 2011

O scadere a cifrei de afaceri cu 30%, lipsa investitiilor straine si stoparea oricaror planuri de dezvoltare. Asa vad specialistii mediul economic in anul 2011. Situatia nu difera cu mult fata de cea din 2010. Numarul societatilor comerciale este insa redus semnificativ, iar cel al somerilor este in continua crestere.

Ajutor de somaj si mai mic

Dintre cei 17.600 de someri, peste 6.500 nu beneficiaza de indemnizatie de somaj. Dar nici cei care au dreptul la ajutor de somaj nu sunt de invidiat. Cei care intra in somaj incepând cu aceasta luna vor avea o indemnizatie si mai mica, deoarece nu se mai calculeaza raportat la salariul minim pe economie care este de 670 lei, ci la indicatorul social, de 500 lei.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *