Boc asigura compania americana Lufkin ca investitia de la Ploiesti va fi sprijinita de partea romana - Ziare Ploiesti

Stiri Ploiesti Prahova  |  0 comentarii

Boc asigura compania americana Lufkin ca investitia de la Ploiesti va fi sprijinita de partea romana

Conducerea companiei americane Lufkin Industries i-a prezentat premierului Emil Boc proiectul de constructie la Ploiesti a unei unitati pentru echipamente de extractie petroliera, in valoare de 93,3 milioane euro, si a fost asigurata de seful Guvernului ca investitia va fi sustinuta de partea romana.Intalnirea dintre furnizorul american de echipamente si servicii pentru industria de petrol si gaze Lufkin Industries si premierul Emil Boc a fost organizata luni, la Palatul Victoria.
Presedintele si CEO al companiei Lufkin Industries, John Glick, a apreciat deschiderea Executivului roman si a prezentat pricipalele coordonate ale investitiei din comuna Aricestii Rahtivani, in judetul Prahova, se mai arata in comunicat.
La inceputul lunii iulie, Lufkin Industries si-a anuntat intentia de a construi, pana in 2012, o fabrica in Romania, langa Ploiesti, care sa produca echipamente de extractie in industria petroliera si a unei unitati de reparatii pentru a deservi piata echipamentelor petroliere. Conform Guvernului, produsele fabricate vor fi exportate in Orientul Mijlociu, Asia Centrala, Rusia si Asia de Sud-Est, precum si zona Pacificului. Valoarea totala a investitiei este de 93,3 milioane de euro, iar numarul de locuri de munca nou create este de 320.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *