Bors de miel

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Bors de miel
Ingrediente:
  organele de la miel: ficatul, rinichii, inima, plamanii si ce mai are el - 2-3 cepe, plus ceapa verde - usturoi verde - cat mai multa verdeata ,  patrunjel, marar,leustean - 2 oua - prapurele de la miel.
Mod de preparare:
Toate organele se fierb, se dau prin masina de tocat, sau se toaca marunt cu cutitul. Se curata ceapa, usturoiul, verdeata, se toaca si se amesteca totul, se adauga ouale crude si sare dupa gust.Acum: daca avem prapure, il spalam cu grija, dar bine, ungem o tava (in functie de cat amestec avem) cu ulei, asezam prapurele pe fundul ei si daca se poate ridicam marginile lui pe peretii vasului, asezam amestecul si il invelim cu prapurele, dupa care se da la cuptor, la foc potrivit aprox 40-60 min, pana se rumeneste.Daca nu avem prapure, ungem vasul cu ulei, asezam amestecul de drob in vas si pe deasupra ungem cu o pasta obtinuta dintr-un ou amestecat cu putina faina ca pentru snitel. Se coace la fel.
Mod de servire: Se serveste cald sau rece cu salata verde.


Bors de peste
Ingrediente:
capul si coada de la un somon ,capul si coada de la un crap(pentru ca au mai multa grasime), 4 bucatii de peste alb(biban,salau,rosioara etc.) ,5 morcovi,1 legatura de patranjel, 5 linguri de ulei, 1 legatura de leustean,1 mana de orez, 1 ardei gras, 1 l de bors, sare, delikat.
Mod de preparare:
Se curata legumele si se toaca in functie de preferinte,se pun la calit in oala de ciorba,cu cele 5 linguri de ulei,aproximativ 10 minute.Se adauga apa,rosiile si orezul spalat si ales si se lasa sa fiarba pana se fragezesc morcovii si telina.Se scot urechile ,pentru ca sunt amarui si abia atunci se pune pestele la fiert ,in oala cu legume .Se lasa la foc mic inca aproximativ o jumatate de ora si apoi se pune borsul .Se potriveste de sare si delikat.Cand este gata se adauga verdeata tocata marunt.


Bors din carne de miel
Ingrediente:
1 kg de oase de miel, 1 legatura de ceapa verde, 1 ceapa alba, 3-4 cartofi, 1-2 morcovi, 1 legatura de stevie, 1 legatura de loboda,3 rosii mai moi, 200 ml de suc de rosii, 1 litru de bors, 1 legatura de leustean, sare.
Mod de preparare:
Mai intai se fierbe carnea cam 45-50 de minute sau pana cand se inmoaie.Adaugati legumele tocate marunt in urmatoarea ordine: ceapa, morcovul, cartofii, rosiile, stevia si loboda.Cand si legumele sunt fierte, adaugati sucul de rosii, borsul fiert inainte si o lingurita de sare (sau dupa gust). Dupa ce adaugati borsul, mai lasati sa dea intr-un fiert si luati de pe foc. Abia acum puteti pune si leusteanul tocat marunt (sau il puteti pune direct in farfurie, daca preferati).


Bors verde de miel
Ingrediente: 500-600 g carne de miel, -14-15 fire de ceapa verde, -7-8 fire de usturoi verde, -1 legatura de patrunjel, -1 legatura marar, -1 legatura leustean, - 1/2 lingura orez, -2 linguri smantana, -1ou, -sare, -1l apa, -1l bors.
Mod de preparare:
Pentru borsul de miel se aleg capul, partea de jos a picioarelor si o cucata, doua, de piept. Carnea se curata de pielite si se spala bine, la fel si capul, care apoi se opareste. Cu un cutit, se inlatura pielita de pe limba. Se aseaza carnea si capul intr-o oala si apa la foc, iar cand a inceput sa clocoteasca, se inlatura spuma. Ceapa si usturoiul se curata, se spala , se toaca marunt si se adauga in ciorba cand clocoteste, dupa ce nu se mai formeaza spuma. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga orezul ales si bine spalat. Dupa cateva clocote, se pune borsul care a fost fiert separat si spumat si se lasa sa mai fiarba 10-15 minute, cand ciorba este gata. Se curata, se spala si se toaca marunt patrunjelul, mararul si leusteanul, se pun in ciorba, se acopera oala, apoi se trage pe marginea aragazului, unde se mai lasa 5-10 minute pentru ca verdeata sa-si lase aroma. Se drege cu ou si cu smantana.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *