Bors de vita cu perisoare

Retete culinare carne vita  |  0 comentarii

Bors de vita cu perisoare, dres cu smantana
Ingrediente:
2 l apa, 1/2 l bors, 1/2 kg rosii, 1 morcov mic, 1 patrunjel mic, 1 ceapa, sare, verdeata.
Perisoare: 1/2 kg carne vaca, 1 lingura orez, 1 ou, 1 ceapa prajita cu 1/2 lingura untura, sare, piper.
Mod de preparare:
Se pune in oala cu apa, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate foarte subtire impreuna cu oasele de la carne. Se lasa sa fiarba bine, apoi se adauga borsul fiert separat, sarea, verdeata si rosiile fierte si strecurate. Se lasa sa fiarba citeva minute si se adauga perisoarele preparate din carnea tocata amestecata cu sarea, piperul, oul, ceapa prajita si orezul. Se lasa sa fiarba perisoarele.
Se poate servi dreasa cu cite o lingura de smintina in fiecare farfurie.


Bors de perisoare
Ingrediente:
Pentru 6 portii: 300 g carne de vita, oase pentru zeama, 2 cepe, 300 g zarzavat de supa, 2 oua, 100 g smantana, 60 g orez, cateva rosii, 1 lingura bulion, 1 l bors, sare, piper, verdeata.
Mod de preparare:
Se spala oasele, se taie in doua si se pun la fiert cu putina apa si sare cat trebuie. Dupa ce au dat in fiert, se micsoreaza focul, se curata spuma, se sterge marginea interioara a oalei si se lasa sa fiarba incet. Dupa ce au fiert o ora, se adauga zarzavatul taiat cuburi mici sau dat prin razatoare si se lasa sa fiarba impreuna 30-40 minute. Apoi se scot oasele si se adauga borsul fiert separat si strecurat sau zeama de varza (fiarta separat si strecurata de spuma). intre timp, carnea se trece de doua ori prin masina de tocat carne ( a doua oara se trece impreuna cu o ceapa taiata felii si usor calita in putin ulei.) in carnea tocata se adauga, dupa gust, sare, piper, verdeata taiata foarte marunt, 1-2 albusuri de ou, orezul ales, spalat bine si oparit (lasat 2-3 minute in apa clocotita si apoi scurs din nou, clatit cu apa rece si iar bine scurs). Se amesteca bine, apoi, cu mana inmuiata in apa rece sau in ulei, se fac perisoare rotunde care, atunci cand sunt gata toate, se introduc in borsul fierbinte si se lasa sa fiarba la foc domol pana vor fi bine fierte. Se ia apoi oala de pe foc, se lasa 10-15 minute, si se adauga leusteanul, mararul si frunzele de patrunjel taiate marunt. Borsul de poate drege cu smantana si cu galbenusurile ramase de la perisoare.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *