Brasov Sfantul Gheorghe pret motorina companie colegiu accident morti brad stiri ziare Brasov

Stiri Brasov  |  0 comentarii

Braşovul, sub ocrotirea Sfîntului Gheorghe

Braşovul a intrat sub ocrotirea Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, din ziua a doua de Crăciun. Moaştele sfîntului vor rămîne pentru totdeauna la Biserica Sfînta Treime din Schei, unde cîteva sute de braşoveni au întîmpinat duminică racla venită tocmai din Ucraina. Slujba de mulţumire a fost săvîrşită de către un sobor de preoţi români şi bucovineni, în fruntea cărora s-a aflat Înalt Prea Sfinţia Sa dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. „Vrem ca Braşovul să devină un loc important de pelerinaj, iar prezenţa sfintelor moaşte ale Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe este un pas spre realizarea acestui deziderat“, a declarat preotul Aurelian Reit, parohul bisericii Sfînta Treime.

Rompetrol a scumpit benzina şi motorina

Compania Rompetrol Downstream a majorat marţi preţurile de referinţă la benzină şi motorină cu 6 bani/litru, potrivit site-ului companiei, downstream.ro. Astfel, litrul de benzină Efix 95 costă 5,04 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,7 lei/litru. Motorina Efix Diesel costă 4,98 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,32 lei/litru.

Accident cu doi răniţi pe Drumul Morţii

 DN 13 - Valea Bogăţii a fost din nou scena unui grav accident, în urma căruia două persoane au ajuns la spital. Accidentul s-a produs, astăzi, în jurul orei 14.30, cînd şoferul unui autoturism Logan care circula dinspre Braşov spre Sighişoara, la kilometrul 44, a pierdut controlul într-o curbă pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

Colegiul Şaguna decorat cu „Meritul pentru Învăţămînt"

Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu primind gradul de Ofiţer. Conform unor decrete publicate în Monitorul Oficial, la propunerea Ministerului Educaţiei, şeful statului a acordat Ordinul „Meritul pentru Învăţămîn”, în grad de Ofiţer mai multor licee din ţară. Astfel, au primir decoraţii Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi Colegiului Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, Liceului Teoretic „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, la 150 de ani de funcţionare, precum şi Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov şi Colegiului Naţional „Moise Nicoară” din Arad, la 160 de ani de funcţionare.

Mai puţine viroze

Numărul virozelor şi pneumoniilor a scăzut simţitor săptămîna trecută. Direcţia de Sănătate Publică Braşov a înregistrat în săptămîna 20-26 decembrie, 1063 de viroze respiratorii. Astfel, medicii au diagnosticat 938 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 39 de cazuri fiind mai grave şi avînd nevoie de spitalizare.

Sute de brazi confiscaţi de poliţişti

Peste 400 de brazi şi mii de petarde şi artificii scoase la comercializare în mod ilegal au fost confiscate de poliţişti în perioada sărbătorilor de iarnă, fiind aplicate amenzi totale de circa 26.000 de lei.
Poliţiştii au confiscat, în cursul lunii decembrie, 403 brazi de Crăciun comercializaţi sau transportaţi ilegal în judeţul Braşov şi au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 22.000 lei. Brazii au fost predaţi de poliţişti ocoalelor silvice pentru valorificare, potrivit sursei citate.Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *