Brasovul, pe primul loc la cresteri salariale

Stiri Brasov  |  0 comentarii

Brasovul, pe primul loc la cresteri salariale

Judetul a avut cea mai mare crestere a salariului net raportata la anul trecut, de 21%. Cu toate acestea, suntem de abia pe locul 7 la câstig net individual
Brasovul este pe locul sapte din punct de vedere al salariilor, potrivit unui studiu al Institutului National de Statistica. Statisticienii sustin ca salariul mediu net a ajuns la Brasov de 1.475 de lei, în crestere cu 21% fata de anul trecut, cea mai mare crestere dintre toate judetele României.
De asemenea, fata de anul trecut se observa o schimbare a ierarhiei judetelor cu cele mai mari salarii. Astfel, daca anul trecut pe podium erau judete precum Cluj sau Constanta, dupa Bucuresti, primele doua au fost înlocuite cu judetele Gorj si Sibiu.
Salariul mediu net din Bucuresti a ajuns în acest an la 2.091 de lei, cu 10% mai mare decât anul trecut. Pe locul doi la nivel national este judetul Gorj, cu un venit mediu de aproape 1.700 lei si un avans de 15% în ultimul an. Sibiul a urcat si el pe podium, cu un salariu de peste 1.500 lei, dar cu o crestere mai mica, de doar 5%.

sursa: bzb.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *