Bucurestiul se pregateste de potop

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Bucurestiul se pregateste de potop

În Bucuresti urmeaza trei zile de ploi torentiale, care ar putea provoca inundatii de proportii. Pentru ca autoritatile nu au facut nimic, bucurestenii au aplicat zicala “cum îti asterni, asa dormi” - adica si-au pregatit singuri sisteme antiinundatie, fiecare cum a putut.
Sorin Oprescu a convocat ieri Comandamentul pentru Situatii Meteo Deosebite. Edilul a spus ca în urmatoarele trei zile bucurestenii trebuie sa se astepte la ploi deosebit de abundente, adica rupere de nori, care ar putea provoca inundatii, în special în zonele Giulesti- Sârbi, Aparatorii Patriei si Straulesti.
Municipalitatea nu a rezolvat nimic
Acestea sunt declarate zonele inundabile ale orasului. Asta, pentru ca nu au canalizare. Locuitorii din aceste cartiere au asteptat în zadar ca Municipalitatea sa rezolve problema. Au învatat lectia inundatiilor din anii precedenti si au inventat singuri sisteme de protectie împotriva apelor. Mihai Brânzoiu, de 26 de ani, din Straulesti, are sacii cu nisip pregatiti tot timpul în curte. Când începe sa ploua, fie noapte, fie zi, sare si baricadeaza intrarea în casa.

sursa: libertatea.ro
 


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *