Budincă de peşte cu busuioc şi roşii

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg roşii, 4 căţei de usturoi, 600 g file peşte (cod), 400 g ton, 6 ouă, 5-6 frunze de busuioc, sare, piper, ulei de măsline.

Mod de preparare:
Roşiile se ţin 1 minut în apă clocotită pentru a îndepărta cu uşurinţă pieliţa, se taie în cubuleţe şi se călesc în 1/2 pahar ulei măsline, se adaugă usturoiul ras sau mărunţit. Se lasă la foc mic pînă cînd scade şi nu mai este sos. Codul se frige pe grătar, pe ambele părţi, se mărunţeşte şi se mixează împreună cu tonul, pînă se formează o pastă. Se adaugă în sosul de roşii. Se adauga apoi ouăle bătute şi busuiocul tocat mărunt. Se varsă totul într-un vas de tip Jena şi se ţine 40 minute la bain-marie.
Se lasă să se răcească înainte de servire.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *