Budincă de spanac cu peşte

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1,5 kg spanac (eventual congelat), 2 linguri de unt, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 1 kg fileuri de salau (cod), o lamaie.
Sosul: 40 g unt, 40 g faina, 1/4 apa fiarta cu Delikat sau Knorr, 1/4 kg smantana, 2 lamai, 1 fir de cimbru, 3 galbenusuri, 40 g cascaval.

Mod de preparare:
Se spala bine spanacul, se curata de codite. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.
Se incinge untul intr-o cratita mare. Se pun la calit ceapa, usturoiul si frunzele umede de spanac. Se lasa sa se inmoaie sub capac. Se adauga pe spanac sarea, piperul si nucsoara, apoi se scoate din cratita si se pune intr-o sita, ca sa se scurga. Se imparte uniform pe o forma mare, rezistenta la foc.
Se spala pestele, se usuca intr-un servet si se stropeste cu suc de lamaie. Se sareaza, se pipereaza si se asaza peste spanac. Sosul: Se topeste untul intr-o cratita. Se adauga faina si se lasa sa se aureasca. Se adauga apa fiarta cu Delikat sau Knorr, alternativ cu smantana, amestecand mereu. Se lasa sosul sa fiarba la flacara mica vreme de 5 minute. Se spala o lamaie cu apa fierbinte, apoi i se rade coaja. Se stoarce zeama. Se aromeaza sosul cu zeama si coaja de lamaie, sare, piper si nucsoara. Se adauga jumatate din firele de cimbru. Separat, se amesteca galbenusurile cu putin sos, apoi se pun inapoi in sos (se ia vasul de pe foc). Se toarna sosul peste fileurile de peste. Se pune deasupra cascaval ras si se baga forma la cuptorul incalzit dinainte (treapta doi), vreme de 20-30 de minute.
Lamaia ramasa se taie in feliute subtiri si se pune impreuna cu cimbrul ramas peste peste. Alaturi se serveste orez sau paine.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *