Budincă de varză acră cu peşte

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
2 cepe mici, 1 lingura unt, 800 g varza acra, 200 ml apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, grasime pentru forma, 4 fileuri de peste (de cca 200 g fiecare), sare, piper, 800 g cartofi, 150 g smantana, 2-3 lingurite hrean ras.
Mod de preparare:
Se caleste ceapa curatata si tocata marunt in unt, pana ce devine sticloasa. Se adauga varza taiata fideluta, apa cu Vegeta si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara varza prin sita, pastrandu-se zeama. Se unge o forma si se asaza varza in strat. Fileurile de peste se clatesc repede in apa, se zvanta intr-un servet, se sareaza, se pipereaza. Se curata cartofii de coaja, se taie felii subtiri si se fierb 5 minute in apa cu sare. Se scurg si se asaza (ca tiglele) peste fileurile de peste. Se da zeama de varza in clocot, se amesteca cu smantana si hreanul ras, se gusta de sare si piper si se toarna peste compozitie. Se baga in cuptorul incins si se lasa cca 40 de minute, pana se rumeneste.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *